Versetul zilei

Sunday, February 24, 2013

Ai valoare în ochii lui Dumnezeu!

 " Ai valoare-n ochii lui Dumnezeu, pentru tine a murit Fiul Său, pe o cruce ca să fii mântuit, oricine ai fi de Dumnezeu eşti iubit!"

Am auzit de multe ori cuvintele :"viaţa nu este dreaptă" şi într-o zi mi-am pus întrebarea: "dar cine a zis că viaţa trebuie să fie dreaptă?" . 
Dacă viaţa ar fi dreaptă multe lucruri s-ar schimba şi nu cred că în bine.Oamenii îşi doresc ca totul să fie bine, acasă, la servici, la şcoală sau oriunde s-ar afla. Oricine îşi doreşte ca să aibă bani, să aibă prieteni buni, să aiba numai reuşite în viaţă, dar, dacă totul ar merge bine şi ar fi frumos, ar mai fi bucuria apreciată? 
Dacă să fii fericit ar fi ceva normal, ar mai exista iubirea, cea care implică sacrificiu şi suferinţă? Dacă nu ar fi lacrimi şi durere, de unde am şti ce înseamnă să simţi, să ajuţi, să ai milă?
Şi mai mult decât toate acestea, dacă oamenii ar avea parte doar de lucruri bune ce nevoie ar mai avea de Dumnezeu?

Am observat oamenii bogaţi, şi nu zic că toţi dar majoritatea dintre ei sunt egoişti şi dornici să strângă mai multă avere, sunt cu un aer din ăla de spui că eşti un nimic în ochii lor, şi de multe ori îi exclud pe alţii doar pentru că nu au un statut mai înalt.
Am mai observat şi faptul că aceşti oameni au de toate, tot ce le pofteşte inima, fericirea maximă, însă au sufletul gol şi de multe ori au inima frântă...


Vedeţi, viaţa este nedreaptă dar datorită acestui lucru suntem ceea ce suntem, datorită acestui fapt suntem puternici, ştim să ajutăm, să fim oameni, ştim cât valorează un zâmbet, ştim ce poate însemna o strângere de mână sau un cuvânt cald, ştim să iubim...
Nu fi trist, dacă nu eşti fericit aici, dacă ai necazuri, pentru că cel mai important lucru este faptul că oricine ai fi, ai valoare în ochii lui Dumnezeu, ai inima caldă şi chiar dacă sufletul îţi este rupt în bucăţi de lacrimi şi răni, el este totuşi perfect pentru Dumnezeu, care te iubeşte!

P.S. Şi cei bogaţi au valoare în ochii lui Dumnezeu!

3 comments:

  1. Chiar azi discutam la religie , erau un citat : "
    Daca alergi dupa avere il pierzi pe Dumnezeu. "
    Asa este , trebuie sa vedem adevaratele valori ..

    ReplyDelete
  2. Avem valoare în ochii Lui, dar suntem atît de prinși să de părerile celorlați că uităm că ceea ce contează mai mult e Dumnezeu.
    Ai scris tare încurajator pentru sufletul meu!

    ReplyDelete
  3. Acest articol l-ai scris exact pentru sufletul meu. Aveam mare nevoie de aceste cuvinte si intotdeauna m-ai ajutat prin ceea ce scrii.
    De la tine am invatat foarte multe lectii de viata si iti sunt recunoscator.

    Multumesc din suflet >:D<

    ReplyDelete