Versetul zilei

Monday, August 11, 2014

Cei care nu au...

 Sursă imagine:www.mrwallpaper.com

Nu de puține ori am stat și m-am gândit la tot ceea ce am, pornind de la un loc sub care să mă adăpostesc de ploaie, un pat pe care să mă pot odihni seara, un frigider cu mâncare, un dulap plin cu haine, continuând cu un trup sănătos, un psihic sănătos și terminând cu oamenii din viața mea și mule alte lucruri ce vin mereu pe lângă.

Am stat și m-am gândit la toate, inclusiv la cei care nu le au. M-am gândit la cei care nu văd, nu aud, nu au mâini sau nu pot merge, m-am gândit la cei care mor de foame, la cei care nu au unde să doarmă când vine noaptea, la cei care îmbracă zi de zi aceeași haină, chiar cârpită sau ruptă și îngheață când e frig.
M-am gândit la cei ce nu au pe nimeni, cei numiți orfani, cele numite văduve, cei numiți cerșetori.
Mereu trecem pe lângă ei, mereu ne gândim la noi și la ce ne lipsește, de câte ori ne întrebăm care este povestea lor? 
De câte ori ne întrebăm ce am putea face? 
De câte ori mulțumim pentru ceea ce noi avem?

Am stat și m-am gândit la ei, apoi m-am gândit la mine și am încercat să fac o comparație, să îmi dau seama ce am făcut eu de am meritat mai mult. Răspunsul a fost dur. Nu am făcut nimic. Nu am meritat, nu merit și nu voi merita niciodată mai mult, la fel cum ei nu au meritat mai puțin. Puteam fi eu acolo, puteau să fie ei în locul meu. 
De ce?
Nu știu de ce, nu știu de ce e îngăduit așa, dar știu că Dumnezeu are grijă de toți, că ne iubește la fel pe toți și că dacă astăzi avem trebuie să îi mulțumim zilnic, iar dacă putem face ceva pentru cei ce nu au , trebuie să o facem, chiar și rugăciunea ajută.

Și eu trebuie să recunosc, că stau prost la acest capitol de ajutor, dar haideți să încercăm împreună!

5 comments:

  1. Asa este draga mea, unii suntem mai bogati ca altii. Si cand spun bogati, ma gandesc la cele spuse de tine mai sus..Altii au atat de putine si apreciaza ceea ce au, in schimb cei care au prea multe nu apreciaza. Frumoasa postarea ta!!!

    ReplyDelete
  2. Binecuvantarile lui Dumnezeu sunt nemeritate, la fel ca si harul de a crede in El si de a primi viata vesnica. El se indura de cine vrea, iar daca cineva este in nevoie se prea poate sa fie tocmai pentru ca cei care au primit mai mult sa poata umple acea nevoie. E mare lucru sa avem ochii deschisi asupra nevoilor celor din jur si sa nu ne concentram doar asupra noastra.
    P.S. unul din lucrurile pe care le apreciez la aritcolele tale este tocmai faptul ca pui accent pe partea practica. Fii binecuvantata!

    ReplyDelete
  3. Am sa trec sa vad despre ce este vorba.

    ReplyDelete