Versetul zilei

Friday, August 22, 2014

Mi-e dor de voi...


Sursă imagine: momenteinviata.ro

Articol scris cu gândul la omenii care au trecut prin viaţa mea, ca nişte colegi de tren, şi au coborât la alte staţii.

Astăzi vreau să scriu despre voi pentru că mi-e dor de voi.
Mi-e dor de ceea ce eram odată împreună. Astăzi vă văd pe unii dintre voi, poate printr-un facebook, poate printr-un telefon dat din când în când sau printr-o privire aruncată în grabă pe stradă. Vă văd dar deşi arătaţi la fel nu semănaţi deloc.

Mi-e dor de voi, cei care aţi fost cândva înfipţi în sufletul meu de copil, cei care aţi jucat cartea copilăriei lângă mine. Am crescut alături de voi, am împărţit bucăţi de pizza, pahare de apă, obiecte dar mai mult decât atât, am împărţit timp şi dorinţe. Mi-e dor de voi, cei amuzanţi, fără griji şi plini de nebunie, mi-e dor de voi. 
Astăzi vă văd şi nu vă cunosc, vă vorbesc, dar vorbele vin de undeva din depărtare de parcă totul s-ar fi întâmplat într-o altă epocă, cu alţi oameni şi nu cu noi. Unde-s promisiunile făcute, unde-s sentimentele trăite, unde au dispărut atâtea amintiri?

Mi-e dor de voi, cei care aţi fost lângă mine când am început să îmi formez primele gânduri despre viaţă, primele principii. Mi-e dor de voi, cei care aţi râs şi aţi plâns cu mine fiecare poveste de iubire trăită doar în vis, cei care m-aţi sprijinit şi m-aţi făcut să devin omul care sunt astăzi. Mi-e dor, mi-e atât de dor. Vă văd acum, fiecare mergând pe propriul să drum cu alţi oameni alături şi nu ştiu de ce eu am rămas în urmă, de parcă nu am fi împărţit niciodată gânduri, sentimente şi trăiri, de parcă aceia ar fi fost alţi oameni şi nu noi.

Mi-e dor de voi, cei de care nu credeam că îmi va fi dor, cei care mi-aţi pătruns în suflet deşi nu am vrut. Mi-aţi furat un zâmbet, un moment din viaţă, mi-aţi furat cuvinte şi vise...voi cei care m-aţi învăţat că viaţa e crudă uneori, voi cei care mi-aţi dat curaj. Mi-e dor de voi, de ce-aţi plecat?

7 comments: