Versetul zilei

Monday, March 28, 2016

”El nu a murit pentru mine, a murit pentru toți”

Sursă imagine: www.deviantart.com

Toți știm că Iisus și-a dat viața pentru noi, că Dumnezeu și-a trimis propriul fiu la moarte de cruce pentru noi. Dumnezeu ne iubește pe toți, este adevărat, ni se reamintește asta adesea și noi știm și credem că Dumnezeu ne iubește.

Sunt însă sentimente care ne pot încerca uneori, sunt întrebări care pot să intervină în inima și în mintea noastră și să arunce totul la o parte.  Dumnezeu mă iubește pe mine, pentru mine? Mă iubește așa cum sunt?  Are Dumnezeu nevoie de mine, doar de mine?
Știu că noi toți suntem speciali, că în noi toți este pus ceva unic, că El ne vrea pe toți dar mă vrea Dumnezeu doar pe mine?  Are El nevoie cu adevărat de mine?

Mi-am pus și eu aceste întrebări. M-am gândit că Dumnezeu are universul întreg la picioarele Lui, are oameni din toată lumea și cu siguranță că mulți dintre ei sunt mai speciali decât mine. Cu ce m-aș putea compara eu? Ce aș putea să îi ofer?  De ce să mă vrea El pe mine?  Că sunt eu sau că e o altă persoană nu e tot aia? 

Am ajuns la concluzia că eu nu pot face nimic pentru Dumnezeu, El poate deja totul, are resursele necesare, are atâția alți oameni, are totul. Ce nevoie are Dumnezeu de mine?

Sigur că El ne-a iubit și ne iubește pe toți, a murit pentru toți, dar separat de acest ”toți”, ce însemn eu?

Am constatat într-o zi pe când vorbeam cu cineva că nu sunt singura care gândește așa.  Mi s-a pus aceeași întrebare: contez eu pentru Dumnezeu, mă iubește El?  Și am răspuns da, contezi atât de mult încât a părăsit cerul pentru tine, a murit pentru tine. Iar persoana cu care vorbeam mi-a spus: ”Nu, El nu a murit pentru mine, a murit pentru toți”.

Ne oprim undeva la mijloc între ”toți” și „eu”, ne oprim și ne întrebăm dacă de fapt noi chiar contăm pentru Dumnezeu.

Răspunsul este că da, tu contezi pentru Dumnezeu, și poate uneori îți este mai greu să o crezi dar Iisus nu a murit pentru „toți”, nu a murit gândind ”hai să-i mântuim și pe ăștia”, nu, Iisus a murit pentru tine, pentru mine, Lavinia, pentru tine (pune numele tău aici). 

Știu că te doare când te gândești că de fapt doar tu ai nevoie de Dumnezeu iar Dumnezeu nu are nevoie de tine, dar dă-mi voie să îți spun că te înșeli. Sunt absolut sigură că dacă pe pământul acesta ar fi fost doar un om care a păcătuit, și acel om ai fi fost tu, Iisus ar fi murit pentru tine. 

Dumnezeu are nevoie de tine, de persoana ta, nu te poate înlocui nimeni. Ești unic/ă și frumos/ frumoasă. Dumnezeu a pus în tine atât de multe și te-a iubit și te iubește nespus de mult. Nu te mai compara cu alții, nu mai împărți dragostea lui Dumnezeu și nevoia Lui de tine pe bucăți, crede-L pe cuvânt, crede-L după fapte, El te vrea pe tine personal, în cerul Lui, vrea să îți ofere ție dragostea Lui. 

P.S. Tu nu trebuie să -i oferi nimic, a oferit El deja totul.

4 comments:

  1. Dumnezeu este PROPRIETARUL omului,iar Hristos Isus,Fiul omului,S-a nascut în trup,a trait,a murit si înviat în Duh,pentru a ne readuce la starea înitiala din Eden,de care am fost lipsiti prin neascultarea Poruncii,iar prin Hristos Isus,avem trasata calea spre Paradisul pierdut,DOAR PRIN EL,TRAIND ASEMENI LUI,UNITI în iubirea Lui sacrificatoare,formînd o UNITATE SFÂNTA,MADULARE ALE ACELUIASI TRUP,BISERICA LUI HRISTOS,AUTENTICA,ZIDITA DE DUMNEZEU DIN PIETRE VII.

    "Cine zice ca ramâne în El trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus."

    Binecuvântari sfinte,ceresti.

    ReplyDelete
  2. Prețul a fost plătit. Trebuie doar să accepți darul Lui :D Oricât am încerca, singuri nu ne putem mântui, dar El face totul posibil, El umple restul gol din paharul nostru :)

    ReplyDelete
  3. Cum sa nu trebuiasca sa-I oferim nimic?
    Iubire, credinta, bunatate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E greu de explicat în cuvinte, cum de fapt nu trebuie să îi oferi nimic, dar i-ai putea da inima ta dacă ai vrea.
      Ideea e că El a plătit prețul, a dat totul pentru noi. Noi nu trebuie să îi dăm ceva în schimb, în primul rând nu ai ce să dai la schimb, și în al doilea rând nu ești obligat să dai ceva la schimb.

      El s-a oferit singur pe Sine, pentru că ne-a iubit, și tot ce vrea de la noi până la urmă e să îi răspundem la acel gest de iubire. Deci, El ne iubește oricum, fie că noi îi răspundem sau nu, prin urmare nu trebuie să îi oferi nimic.

      Nu știu dacă am explicat bine sau dacă are vreun sens ce zic, da nu îmi vine momentan o explicație mai complexă, poate am să revin cândva cu un răspuns mai întreg.

      Delete