Versetul zilei

Tuesday, June 14, 2016

Când ne vom trezi?

Sursă imagine: www.picturequotes.com

Observ cu tristețe că în ziua de astăzi lucrurile sunt făcute tot pe dos.
Religia are un loc mai presus decât Dumnezeu, sărbătorile înseamnă mai mult decât sărbătoriții, funcțiile și cariera sunt mai importante decât oamenii, decât dragostea și alte lucruri.

Am dat aseară despre un articol în care erau cuprinse părerile câtorva oameni din afara țării noastre dar care locuiesc aici, despre ce îi șochează pe ei la români. Spunea cineva în acel articol că nu înțelege de ce românii sunt atât de stresați, că parcă noi avem în cap numai bani, bani, bani. Și primul meu gând a fost unul de tipul unei scuze, da, dar, noi...și apoi m-am oprit.
Oricât de tristă mi s-ar fi părut acea părere, trebuia să îi dau dreptate persoanei respective.

Observ cu tristețe că noi am răsturnat lucrurile. În loc să lăudăm Creatorul noi lăudăm creația, în loc să ne preocupăm de Dumnezeu ne preocupăm de religie. În loc să ne preocupăm de sărbătorit alegem sărbătoarea.

Când ne vom trezi?
Oare chiar nu ne dăm seama că viața asta se duce?
Trupul nu ne este veșnic. Ne-am născut muritori, aici, în acest trup suntem muritori. Poate uneori avem impresia că suntem tineri și tot timpul din lume ne stă la dispoziție dar ne înșelăm. Moartea nu iartă pe nimeni, viața e prea scurtă pentru ca să o irosim.

De ce?
De ce petrecem atât de mult timp în certuri, în strigăte, în fuga după bani și în proclamarea atâtor lucruri care de fapt nu au valoare?

Dragii mei, biserica ar trebui să reprezinte casa lui Dumnezeu, locul în care ne adunăm pentru ca să avem părtășie unii cu alții, locul în care ne sprijinim și ne rugăm unii pentru alții, locul în care stăm de vorbă cu Domnul.
Religii sunt multe, oameni sunt mulți, păreri sunt multe, Dumnezeu e unul. Ne este chiar atât de greu să ne deschidem sufletul în fața Lui și să lăsăm restul deoparte?

Ne este chiar atât de greu în ciuda a toate să ne luăm de mână, să ne privim în ochi și să ne iubim pentru că pur și simplu Tatăl nostru e același?

Nu mai ridicați religia în slăvi, religia nu vă mântuiește, religia nu stă de vobă cu voi, Dumnezeu o face!

Banii nu vă aduc fericirea, banii nu vă iubesc, banii nu sunt alături de voi.

Petreceți o zi meditând și întrebați-vă ce este cu adevărat important în viața asta, amintiți-vă că viața trece. În lumea aceasta totul este trecător, doar Dumnezeu rămâne.

10 comments:

  1. Nu ne vom trezi. E mai dulce somnul!

    ReplyDelete
  2. Observatia dvs are vreun scop? Inteleg ca apartineti unor culte crestine si incercati sa aflati ce? Vreo rezolvare la ceea ce ati constatat cum ca "în ziua de astăzi lucrurile sunt făcute tot pe dos." ? - Este lupta pentru supravietuire SAU traire la maximum a clipei ! Deci este nevoie de bani !!? Fie ai prea putin si faci totul pentru supravietuire fie ai prea mult si faci totul pentru si mai mult, mai bine, ... , te dezvolti, investesti. - Este rezultatul accidentului Edenic, al proto-parintilor umanitatii (Adam si Eva)! Deci suportam cu totii un genetic si o natura degradate, cu legile , initial perfecte, acum denaturate si care in curind, la finalul istoriei acestei omeniri, (cind 'glasul lui Dumnezeu va clatina inca o data cerul si pamintul' ... )aceste legi vor fi si abrogate definitiv pentru a fi inlocuite cu un "cer nou si un pamint nou" (Hagai 2:6 ; Evrei 12:26 ; Isaia 65:17 ; Apocalips 21:1 http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/hagai/2/6/#6 http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/evrei/12/26/#26 http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/isaia/65/17/#17 ; http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/apocalipsa/21/1/#1 ) - Este propria instrainare de Dumnezeul cel viu, a fiecarui individ uman; cîti si cum ÎL caută - dintre cei sapte miliarde de oameni; cîti ÎL găsesc sau cîti se lasă gasiţi de EL ? - Este activitatea constanta a oamenilor, a liderilor politico-economico-stiintifico-religiosi de a promova moartea cu tot cortegiul ei funerar: suferinta in si sub orice forme, boala, saracia, mizeria, durerea, poluarea, ura, .... . Si chiar o fac pe seama lui Dumnezeu care , spun ei, ingaduie raul pentru indreptare, dezvoltare, maturizare,.... pentru a tine gloatele sub control ...!!!! Acestia vor raspunde pt minciunile lor grosolane despre un Dumnezeu-Gunoier care ar lua din container mizeria suferintei pe care i-ar pune-o pe masă OMULUI pentru ca acesta să-L cunoasca mai bine pe Dumnezeul-Gunoier (in timp ce Dumnezeul Cel Viu este absolut bogat in bunatate si loialitate si in niciun caz nu poate apela la gunoiul suferintei, al cortegiului mortii - ca sa Se descopere OMULUI sau sa-l indrepte !). Si , in aceste conditii, cum sa nu mergem de-a-ndăratelea? Sa nu uitati sa va fie cu adevarat bine dvs insiva! Cu respect,

    ReplyDelete
  3. Domnisoara Lvinia Humeniuc,
    Am rugamintea, in cazul in care nu doriti sa apara comentariul meu aici, pe Blogul dvs, sa-mi comunicati si il voi sterge de pe pagina dvs Google.
    Este acelasi comentariu si deci daca este vreo problema cu acest comentariu pentru dvs. - nu are niciun rost sa-l las pe pagina dvs Google .
    Multumesc anticipat.
    Cu respect,

    ReplyDelete
  4. Domnisoarei Lavinia Humeniuc,
    Va rog sa-mi comunicati daca nu doriti sa postati in blogul dv comentariul meu postat deja pe pagina dvs de Google.
    Aceasta, in cazul dezacordului dvs, - sa-l pot sterge !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu am reușit să mă uit pe blog zilele acestea, de aceea nu a apărut comentariul. Comentariul nu mă deranjează, vă respect părerea, dar nu prea reușesc să fac o legătură între ce am scris și comentariu...

      Delete
  5. Multumesc pentru gazduirea ideilor dar mi-e greu sa cred ca nu reusiti sa intelegeti sensul comentariului meu.
    Cu atit mai mult cu cit am inceput cu propria dvs observatie, pe care v-o citez din nou: "în ziua de astăzi lucrurile sunt făcute tot pe dos." "Cand ne vom trezi?"
    Iar comentariul meu a raspuns cu enumerarea a 4(patru) cauze majore pentru care : "în ziua de astăzi lucrurile sunt făcute tot pe dos." si v-am intrebat ce urmariti cu aceasta constatare? Doriti sa prezentati vreo rezolvare?(cele patru cauze majore sunt: -lupta pt supravietuire SAU trairea la maxim;- consecintele biologice ale accidentului Edenic pe care le suportam azi;- instrainarea fiecarui individ fata de Dumnezeu; - promovarea de catre liderii politico-economico-stiintifico-religiosi ai acestei lumi, in mod premeditat, a mortii cu tot cortegiul ei de suferinta,boala, ....).
    Daca incerc sa va raspund eu la intrebarea dvs :"Cand ne vom trezi?" - v-as spune ca atunci cind eliminam cauzele mentionate; atunci cand IL vom chema, cauta, ruga pe Dumnezeu si vom intelege ca Viata este o Persoana de care depindem permanent, intotdeauna, oriunde si oricit !
    Sa va fie cu adevarat bine!
    Cu respect,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu plăcere:)

      Am înțeles acuma ce ați vrut să spuneți, da sunt de acord cu concluzia dumneavostră.

      Eu urmăream să atrag atenția oamenilor prin acest articol, tocmai pentru că îl eliminăm pe Dumnezeu din tot ce facem și mergem într-o altă direcție. Dăm importanță lucrurilor care sunt superficiale mai mult decât ar trebui și nu ne gândim la ceea ce contează cu adevărat, adică sufletul...

      Era un semnal de alarmă pentru cine vrea să audă.

      :) Mă bucur că gândiți așa!

      Delete