Versetul zilei

Monday, April 17, 2017

Ridică-te și traversează marea

Sursă imagine: Pinterest

Nu știu dacă ai încercat vreodată să mergi pe ape. Nu, nu mă refer să mergi pe ape cu barca sau cu vaporul ci la mersul pe ape pe propriile tale picioare. Ai încercat? Sună nebunesc nu-i așa?

Anul trecut, când treceam printr-o perioadă mai grea, o prietenă mi-a zis la un moment dat să îndrăznesc, să merg pe ape. Acela a fost momentul în care conceptul acesta mi-a stârnit curiozitatea. Dar cum? Cum poate cineva să meargă pe ape? Așa ceva e imposibil! Asta îmi spunea mintea, în timp ce inima încerca să născocească un plan, sperând că lucrurile sunt posibile.

Există momente în viață în care vântul începe să bată cu putere, barca ți se răstoarnă și rămâi singur în valurile ce se luptă cu putere. În acele momente nu prea ai multe variante, fie te ridici și încerci să faci ceva, fie te scufunzi, sau, plutești așa la nesfârșit. În acele momente poți învăța să mergi pe ape.

Când vântul bate și furtuna se înrăutățește, când apele sunt tulburate și totul în jurul tău se clatină, tu poți merge pe ape.

Am prins un gând pentru tine astăzi, oricine ai fi, oriunde te-ai afla blocat, ridică-te și traversează marea. Primul pas e mai greu și poate chiar și al doilea. Din când în când îți vei pierde echilibrul, te vei scufunda, dar Dumnezeu merge alături de tine. Te va prinde.

Știi? Furtuna e grea, te lasă sleit de puteri, mersul pe apă pare o variantă nebunească. Ca să mergi pe ape trebuie să te lași purtat de mâna Creatorului, de ghidarea Lui. Ca să mergi pe ape trebuie să înveți să renunți la tot ce te ține pe loc.
Știi? Pașii nu sunt chiar ușor de făcut. Uneori ți se pare că rămâi fără aer și că stai pe loc. Ți se pare că indiferent de cât de mult înaintezi nu ajungi nicăieri. Dar, doar ți se pare.

La capăt te așteaptă malul plin de flori. La căpăt te așteaptă zâmbete și o cunună. Știu că pare imposibil, dar încearcă, prinde și tu acest gând din zbor: traversează marea, mergi pe ape! Poți să o faci. 

8 comments:

  1. Fantastic, pt o clipa am crezut ca ai mers... Imi place mult, e deosebit! Dar schimba formatul blogului sa se vada toate postarile cum era inainte. Si fata din poza iti seamana. Vezi, incet incet devii un paradis, o ambasada pe Pamant a Paradisului! Esti un predicator perfect, noi ne consideram fericiti sa te auzim predicand si nu putem decat sa ii multumim lui Dumnezeu cante trimite asemenea semne si incurajari pe cale...:) De fapt cred ca ai fost mereu un paradis... Ce a coborat pe pamant in acest moment special exact din acest motiv: sa aduca Paradisul pe Pamant! Ave! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unde sa merg?
      Ma bucur ca iti place. Cum sa se vada toate postarile?

      Multumesc pentru ganduri...

      Delete
  2. Se poate orice...dar depinde cine te tine de mana!

    ReplyDelete
  3. Sa mergi pe ape nu e greu,
    Când e cu tine Dumnezeu.
    Mai greu e când mergi pe pamânt,
    De nu esti plin de Duhul Sfânt !

    ReplyDelete
  4. Sufletul tau este frumos. Îti citesc de multa vreme aricolele,si constat cu bucurie sincera,ca mai sunt tineri iubitori de Lumina Iubirii Divine,alb-stralucitoare,care sunt purtatorii valorilor absolute ale Cuvântului lui Dumnezeu,a boabelor de grâu naturale,nemodificate genetic de substante chimice, menite sa dea un aspect aparent,atragator însa amagitor ,otravitor si daunator sanatatii sufletesti si spirituale.
    Fii binecuvântat,suflet drag si minunat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce cuvinte frumoase, multumesc ! Fii binecuvantat si tu!

      Delete