Versetul zilei

Sunday, April 23, 2017

Ți se șoptește: roagă-te

Sursă imagine: Pinterest

Se lasă noaptea, lumina se depărtează încet și primele stele își fac apariția pe cer. Când zgomotul lumii se depărtează, când te cuprinde liniștea și te pui în patul tău, ți se șoptește un gând la ureche: roagă-te.

Dumnezeul tău e mai mare ca orice pe lumea aceasta. Căci noi, avem un Dumnezeu viu, puternic, un Dumnezeu care este mai presus decât orice alt nume, un Dumnezeu care calcă până și pe moarte. Ce i-ai putea cere și nu ți-ar putea da, când El deține Universul? Ce i-ai putea spune, fără ca El să te poată înțelege când El îți pătrunde gândul și cuvântul mai înainte de a-l ști chiar tu?

Se lasă noaptea, o voce suavă și dulce îți șoptește: roagă-te, căci Dumnezeul tău poate totul, încredințează-ți problemele în mâna Lui. Nu privi cu teamă, nici cu disperare și deznădejde, Dumnezeu e în control. 

Nu știu ce fel de probleme ai purtat cu tine astăzi, nu știu ce durere ți-a sfărmat sufletul și ce dor te-a pătruns, știu doar că Dumnezeu e în controlul vieții tale, că așeaptă să vii să te rogi, să îți ia povara și că deja e în pregătirea unei rezolvări. 

Nu e minunat faptul că avem un Dumnezeu atât de mare? 

Am să închei cu un gând pe care l-am smuls și eu din cuvintele pe care le-am auzit cândva de la cineva. Parafrazez: ” Dumnezeu vine lângă tine, se oprește lângă tine și te întreabă, care e problema ta astăzi, ce nevoi ai tu astăzi? Dumnezeu se oprește lângă tine și îți șoptește, îmi pasă de tine, vreau să am grijă de tine.

Așadar, nu te cunosc, dar hai să facem un mic joculeț de cuvinte. Eu îmi voi pune numele aici, în momentul în care citești aceste rânduri, te rog să îți închipui că întrebarea îți este adresată ție și să înlocuiești numele meu cu numele tău. Bine? 

Lavinia, îmi pasă de tine, vreau să am grijă de tine. Ce nevoi ai astăzi?

2 comments:

  1. Offf! Doamne! Ce nevoi am astazi?
    Nevoie de Tine! Ce om ar putea merge, gândi, iubi, spera fară Tine?
    Nu stiu incotro vreau sa merg si nu stiu ce vreau sa fac.
    Azi e o zi si maine este o alta zi!
    Tu cu mine esti mereu!
    Fă cu mine ce ai vrea Tu sa faci, caci omul nu poate vedea in fata lui mai mult ca Tine.

    ReplyDelete
  2. Lavinia,îmi pasa de tine,vreau sa am grija de tine.Ce nevoi ai astazi,sau mâine,sau pâna în vesnicie cu Mine ?
    "Nu voi m-ati ales pe Mine,ci Eu v-am ales pe voi si v-am rânduit sa mergeti si sa aduceti roada,si roada voastra sa ramâna,pentru ca orice veti cere de la Tatal,în Numele Meu, sa va dea."(Ioan 15:16)
    Sa ai har si pace,în Sufletul frumos,curat,
    De la Dumnezeu Tatal,Cel care ne-a creat
    Si de la Fiul Sau,Cel mort în trup si-n Duhul înviat,
    Prin Duhul Sau Cel Sfânt,Mângâietor Suprem si Minunat.

    ReplyDelete