Versetul zilei

Monday, July 3, 2017

Câteva foi de A4 și o inimă călduroasă

Nu vei ști niciodată ce ai făcut pentru cel de lângă tine, ce fel de urmă ai lăsat, în ce mod ți-ai pus amprenta. Uneori poți lumina, poți lua o bucățică din soare și o poți pune în sufletul cuiva. Alteori poți răni o inimă plăpândă.

Astăzi am să îți povestesc despre o profesoară de religie. Acum câțiva ani în urmă, pe când eram încă la liceu, a trebuit să merg să mă întâlnesc cu  profesoara de religie. Înainte să plec, a scos niște foi A4 și mi le-a întins. Îmi cunoștea familia. Mi-a zâmbit duios și mi-a spus: uite, ceva pentru mătușa ta.
Am luat foile, am mulțumit și am plecat.
Eu sunt o fire curioasă. Mi-au plăcut din totdeauna lucrurile, orice fel de lucruri. Pe acele foi, era scris cu culori diferite. Mi-a plăcut asta. Am răsfoit foile, însă nu păreau să îmi trebuiască. Același lucru l-a gândit și mătușa, când am ajuns acasă, mi-a zis să le țin eu.

Am luat foile și le-am păstrat. Nu m-am gândit niciodată că mi-ar folosi la ceva. Câțiva ani mai târziu, pe când eram la facultate, într-o stare sufletească nu chiar bună, am dat peste acele foi iar un mesaj mi-a atras atenția.


Nu știu cât sens are acest mesaj pentru tine, dar pentru mine, atunci, a fost exact ce aveam nevoie. A fost un răspuns la o rugăciune. După ce am citit mesajul mi-am adus aminte de acea femeie, de zâmbetul și căldura cu care mi-a dăruit acele foi, și cum atunci nimeni nu a vrut să le ia. Apoi m-am gândit că ea nu va ști niciodată ce gest frumos a făcut și cât de mult a însemnat pentru mine, dar știi ceva? Dumnezeu știe.

Așa că astăzi, aș vrea să îți las acest gând. Ai grijă de ceea ce faci, nu știi niciodată în ce fel ai putea să luminezi inima cuiva.

Poză proprie, click pe ea pentru a se vedea mai mare.

8 comments:

  1. Fii binecuvantata!! E exact ce-mi trebuia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu imi pot imagina in ce mod ti-a trebuit dar ma bucur mult :* Fii binecuvantata si tu!

      Delete
    2. Matei 11:30! A fost o reamintire, ca jugul pe care il trageam nu era al Lui, ci il purtam eu ca sa le ofer celorlalti ceea ce credeam eu ca au nevoie. Asa ca dupa ce te-am citit am zis ca asta e semnul Lui asa ca i-am intrebat, pur si simplu, daca isi doresc ceea ce credeam eu (si framantari, eforturi faceam ca sa le implinesc..) si raspunsul lor a fost nu. Chiar m-au dojenit ca am pastrat straduinta aia in secret, chinuindu-ma atat...

      Delete
    3. Ma bucur ca ai ajuns la rezolvare si ca am contribuit si eu putin la asta :D uite cum mesajul primit de la acea femeie inca functioneaza! :D E unul dintre mesajele ce se afla pe acele foi de A4 despre care povesteam in articol.

      Delete
  2. Dumnezeu cunoaste inima fiecaruia si da fiecaruia omul potrivit in timpul si locul potrivit!
    Nimic nu este intamplator!
    Toate sunt dupa randuiala Lui Dumnezeu!

    ReplyDelete