Versetul zilei

Tuesday, July 18, 2017

Despre fața ascunsă a dragostei


Întotdeauna mi-au plăcut poveștile de dragoste. Pot spune că sunt o romantică incurabilă. Am citit romane de dragoste și m-am uitat la filme. Mă uit și la societatea în care trăim astăzi, dragostea însă pare așa superficială, pentru că de fapt, îi pierdem esența. 
Dragostea pare să fie despre cât de bine ne simțim și cât de frumos e totul, despre cum nu ai ochi decât pentru ea/el și cum lumea ți se schimbă. Dragostea pare să fie despre sex, despre plăcere și pasiune, câteva lucruri împărtășite și tă-dam, avem dragoste.

Nimeni nu vorbește despre fața ascunsă a dragostei, despre ceea ce dragostea înseamnă de fapt. Ce se întâmplă atunci când ieșim de sub denumirea de ”îndrăgostiți”, ce se întâmplă atunci când timpul își pune amprenta pe voi și poate nu mai ai chef să stai toată ziua nas în nas cu ea și să o admiri sau să îi faci mofturile?

Există o față a dragostei care nu ne este prezentată în filme, în romane sau în melodii. Acea parte care e de fapt, dragostea în sine. Partea în care îngrijești de celălalt chiar și atunci când ai avea de fapt chef să petreci timp cu tine. Uneori se duc lupte. Lupte cu tine, lupte cu partenerul/partenera, pentru că nici dragostea nu e perfectă. Și dragostea poartă bătălii. Uneori trebuie să fii cizelat, trebuie să treci prin câte ceva ca să poți să fii persoana potrivită.

Nu pomenește nimeni, nimic despre faptul că uneori trebuie să renunți la lucruri pentru ca să poți cânta pe același portativ cu cel de lângă tine. Despre cum câteodată sunt nori și soarele se ascunde. Nu zice nimeni ce să faci atunci când izbucnește războiul, când sunt tunete și fulgere. Dar e ok, dragostea adevărată își găsește drumul și armonia. 

Despre fața ascunsă a dragostei nu zice nimeni nimic, pentru că dragostea superficială e mai frumoasă, sună mai pompos. Adevărul e că în dragoste investești, te dăruiești pe de-antregul iar asta înseamnă că din când în când renunți la tine și slujești.

Dragostea slujește; 
Dragostea așteaptă; 
Dragostea rabdă; 
Dragostea dăinuiește. 

Nu e despre sex, nu e despre cât de bine te simți, ci e despre cum doi oameni devin intimi, două suflete dansează împreună și se înțeleg din priviri. Doi străini, devin un întreg și au senzația că se cunosc de o viață întreagă și au fost meniți să fie uniți pentru vecie.

Dragostea nu rănește; 
Dragostea nu dă jumătăți de măsură;
 Dragostea respectă; 
Dragostea își ia angajament.

Sursă imagine: Pinterest

8 comments:

  1. Ai dreptate! Sunt intr-o relatie de aproape 3 ani si pot sustine spusele tale :)) oarecum. Nu cred ca te poti satura sa iti vezi persoana iubita, dar cu toate astea sa vrei sa ai grija de ea. Exista certuri sau neintelegeri, dar nu cred ca atat de mari incat sa nu mai vrei sa-l vezi, cel putin asta cred eu in ceea ce priveste persoana iubita. Hmmmm, vom vedea :))

    Mi-am facut un nou blog legat de viata in general, daca vrei sa arunci un ochi si pe acolo as fi tare fericita.

    Te pup si iti doresc o saptamana exceptionala!
    https://medeeaslife.wordpress.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca se intelege putin cam dur exprimarea mea, nu ma refeream ca nu vrei sa il mai vezi, ci doar ca ai momente in care vrei sa fii doar tu cu tine.

      Sigur am sa ma uit pe blogul tau :)

      Delete
  2. Dragostea adevarata e atunci cand stergi lacrimile unul altuia, cand abia astepti sa revezi persoana respectiva, cand o strangi la piept si iîi soptesti incet cat este de importanta pentru tine, cat esti de norocos ca o ai alaturi…
    Dragostea adevarata este si atunci cand te certi, cand se iscă razboi pentru ca dintr-un motiv sau altul ... se naste razboiul. Important este sa se termine cu bine datorita iubirii.
    Foarte rar vei gasi pe cineva sa iubeasca cu adevarat…iar atunci cand vei gasi…fa tot posibilul sa o pastrezi…sa pastrezi aceea persoana pentru tot restul vietii!! Atunci, esti cu adevarat binecuvantat… pentru ca, asta e cel mai important in viata ! Dragostea adevarata, vine doar odata in viata…depinde doar de tine daca o vei pastra, cum o vei pastra, daca iti va ramane alaturi si daca te va iubi la fel de mult!

    ReplyDelete
  3. "Nu este mai mare dragoste decât sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai.Voi sunteti prietenii Mei daca faceti ce va poruncesc Eu." (Ioan 15:13,14)
    "...dragostea este tare ca moartea..." (Cînt.)
    Iubesti cu adevarat atunci când oferi totul fara a cere nimic în schimb...
    Sa fii iubit Suflet drag !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa e. Si eu iti doresc sa fii iubit si sa iubesti!

      Delete
  4. dragostea! întotdeauna mi-au plăcut anumite filme - gen ''mândrie şi prejudecată'' (pe care l-am văzut şi revăzut de ''n'' ori !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mie mi-a placut acel film, chiar frumos...

      Delete