Versetul zilei

Wednesday, July 19, 2017

Lecțiile prin care ne poartă sunt diferite


Mi-a luat destul de mult timp să învăț că nu primim toți aceleași lecții de la viață și nu toți avem același drum.
Treceam pe lângă oameni și îmi spuneam că ei nu văd lucrurile ca mine. Era adevărat. Pentru că suntem diferiți, gândim diferit, avem experiențe de viață diferite și mergem pe drumuri diferite. Chiar dacă avem același Dumnezeu, chiar dacă suntem prieteni.

Nu puteam să înțeleg cum Dumnezeu îmi poate vorbi mie în legătură cu ceva, cum mă poate învăța anumite lucruri dar fără să-i implice și pe oamenii din jurul meu. Îl întrebam pe Dumnezeu: ”Ei de ce nu știu? Nu i-ai învățat?” Și nu înțelegeam de ce răspunsul Lui era nu.

Nu suntem la fel, suntem unici. Am fost creați diferiți. Suntem frați, suntem surori, pentru că îl avem pe Dumnezeu ca Tată, dar darul pe care El l-a pus în fiecare din noi este diferit. Lecțiile prin care ne poartă, șoaptele pe care ni le trimite, sunt diferite. Pentru că și experiența noastră cu El e diferită.

Îmi zicea o prietenă că ea nu știe când am eu timp să gândesc atât de mult. Eu pur și simplu treceam de la un stadiu la altul. Azi aveam o idee în minte, iar a doua zi mă întâlneam cu prietena mea și îi ziceam: ”știi, m-am gândit și am realizat că de fapt...” . Și ea se uita lung la mine:” când ai avut timp să gândești atât?”

Gândesc întruna. Când merg pe stradă vorbesc cu mine. În mintea mea sunt fel și fel de lucruri și gânduri la care reflectez. Când sunt în autobuz. La duș. Când fac curat. Când ascult muzică. Gândesc întruna. Ei bine nu și ea. Prietena mea nu se preocupă atât de mult de acest aspect. Dar ea are lecțiile ei și experiențele ei. Suntem diferite, călătorim pe drumuri diferite și avem experiențe diferite dar direcția este aceeași. Amândouă căutăm voia lui Dumnezeu.

Așa că astăzi, oricine ai fi, dacă te-ai oprit la acest articol, consideră acest mesaj pentru tine. Nu îți irosi darul, visele, talantul. Ești unic/unică! Dumnezeu are de lucru cu tine, a sădit ceva în tine, ceva ce nu este sădit în alții. Nu contează ce știi să faci sau ce nu știi, dacă te lași la dispoziția Lui El va face lucruri mari cu tine.

Și nu te mai compara cu alții, după cum ziceam, fiecare are drumul său.

Nimeni nu poate păși pe drumul tău, în locul tău, să facă ceea ce tu ești chemat să faci!

Sursă imagine: Pinterest

6 comments:

  1. Ai foarte mare dreptate!

    O zi minunata!

    ReplyDelete
  2. Multumesc, o zi frumoasa si tie. Si pentru ca mereu treci pe aici si imi lasi ganduri frumoase, iti las si eu tie un gand astazi.

    Ioan 14:27 Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimâinte.

    Pacea de la Dumnezeu să îți inunde inima și să rămâi ancorat în El.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, din toata inima!
      Esti pe calea Domnului, sa nu te abați de pe ea!

      Delete
  3. Suntem într-adevar unici,însa în Hristos suntem asemanatori,fiii si fiicele Tatalui Unic,purtând amprenta harului Iubirii Sale atemporale,a sacrificiului unicului Sau Fiu,din prin si pentru care au fost create toate lucrurile din Universul infinit,iar prin credinta în El,morti împreuna cu El,fata de sine,cu EGO-ul rastignit,înviati înpreuna cu El înaltati în Duh si Adevar în Împaratia dragostei Lui eterne,vii pentru eternitate,învingatori ai mortii si Locuintei mortii...
    "Eu le-am dat slava pe care mi-ai dat-o Tu,pentru ca ei sa fie una,cum si Noi suntem una - Eu în ei si Tu în Mine -,pentru ca ei sa fie în chip desavârsit una,ca sa cunoasca lumea ca Tu M-ai trimis si ca I-ai iubit cum M-ai iubit si pe Mine." (Ioan 17:22,23)
    Mult har si pace în Suflet,de la Dumnezeu Tatal si de la Domnul Hristos Isus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asemenea iti doresc si eu! Multumesc pentru vizita! ;)

      Delete