Versetul zilei

Friday, July 21, 2017

Numele ei era Cristina


Pe vremea când locuiam în orașul meu natal, am cunoscut o fată. Numele ei era Cristina. Era mai mare decât mine și locuia cu noi, în gazdă. Nu știu dacă a realizat vreodată cât de mult a însemnat pentru mine, dar ea este unul dintre oamenii care m-au ajutat să cresc.

Eram încă o copilă când am întâlnit-o pentru prima oară, aveam vreo 12 ani și eram pusă pe șotii. Deși multe amintiri din acea perioadă îmi sunt șterse, chipul ei nu am să îl pot uita niciodată. Avea un zâmbet dulce pe față și o privire blândă era presărată în niște ochi frumoși. Un glas cald și un suflet bun.

Cristina mi-a pictat viața. A fost ca și o soră mai mare pentru mine. Dormeam împreună, împărțeam mâncarea, râdeam și uneori chiar plângeam pe umărul ei. Părea să știe mai multe decât spune și îmbrățișarea ei era ca un cer plin de stele, ceva din care nu m-aș mai fi desprins niciodată. 

Odată mi-a zis, că oamenii îmi vor spune multe, dar că eu nu trebuie să iau în considerare decât ceea ce îmi este de folos. Că nu trebuie să pun la suflet vorbele care rănesc și oamenii răutăcioși care râd pe seama mea. 

Când ne-am mutat, am pierdut-o pe Cristina. Am mai vorbit apoi de câteva ori, dar cumva, uneori, distanța rupe legăturile. Nu mai știu nimic de ea. 

Mi-au rămas în schimb aceste versuri, pe care atunci nu le-am înțeles, dar azi le păstrez în sufletul meu. Oriunde ai fi, îți mulțumesc, Cristina! Dumnezeu să îți răsplătească!

”Ai să te tulburi și vei încerca să îți găsești liniștea; ai să te mânii dar ai să vrei să ierți; te vei supăra dar ai să vrei să zâmbești...
Și ai să reușești dacă ai să vrei să te smerești. Să îți aduci aminte că nu ești cu nimic mai presus decât aproapele tău și că deasupra noastră există un singur Dumnezeu. 

Fii cu luare aminte și cu credință și prin toate ai să treci simțind mângâierea, grija și iubirea Celui de sus. Nu uita! Ce nu găsești la oamenii din ziua de azi sigur ai să găsești la Dumnezeu!

Îndrăznește să ceri, să bați, să cauți și ți se va deschide, vei afla și vei cunoaște. Gândește-te că ai un scop în lumea asta. Află-l și dobândește-l! Când ai să îți dai seama de tot ce ți-am scris aici, fie ai să te bucuri, fie o să te întristezi, dar cu siguranță îți vei aduce aminte de mine.”

Sursă imagine: Pinterest

8 comments:

  1. Cred ca i-ar placea sa citeasca aceste randuri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Crezi? Poate le citește de pe undeva...sau poate nu.

      Delete
  2. Foarte frumos!
    Oameni intelepti gasesti mai rar.

    "Viata incepe acolo unde frica se termina." - Osho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, să știi...și sunt prețioși atunci când găsești și înțelepți și cu suflet bun.

      Delete
  3. Cât de frumos! E uimitor cum ne scoate Dumnezeu în cale anumiţi oameni. :)

    ReplyDelete
  4. da, o frumoasă reamintire a acelor momente speciale !
    dacă stau strâmb ca să gândesc drept - şi eu am avut o prietenă cu o influenţă deosebită asupra modului meu de a fi, şi despre care nu mai ştiu nimic de foarte mulţi ani - Nicoliţa !!! sper să fie bine cu toate activităţile ei şi să se mai gândească şi ea la mine câteodată !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă bucur că ai avut și tu parte de oameni speciali.

      Delete