Versetul zilei

Wednesday, January 3, 2018

Cu Dumnezeu fiecare zi e o surpriză




Poate că nouă ni se pare simplu. Poate că îți spui: Trebuie doar să ajung din punctul A până în punctul B. Nici măcar nu e distanță mare, pot ajunge acolo imediat, fără compromisuri, fără prea multă luptă. 

Dar cu Dumnezeu nu este așa. Cu Dumnezeu fiecare zi e o surpriză. Uneori surpriza e plăcută, alteori nu.
Dumnezeu îți dă lecții, te poartă pe brațele Sale. Sunt zile în care te înalți, sunt zile în care ești doborât. Sunt momente în care ești plin de pace și momente în care pacea îți este furată. Sunt zile cu eșecuri, zile cu reușite.
Nu există acea cale ușoară la care visezi, despre care îți tot vorbești. Nu există o linie dreaptă care să treacă din punctul A direct spre punctul B.

Prima oară am auzit aceste cuvinte la radio: Cu Dumnezeu fiecare zi e o surpriză. 
La început nu am înțeles ce a vrut să spună, dar apoi m-am uitat la viața mea și mi-am dat seama.

Mergeam acasă într-un fel, cu gânduri, cu deziluzii, cu întrebări, și mă întorceam a doua zi dimineață cu răspunsuri. Îi ziceam prietenei mele: Știi chestia aia despre care am vorbit ieri? Ei bine acum știu care era treaba cu ea.  Iar ea mă întreba: Și cum ai ajuns la concluzia asta într-un timp atât de scurt? 
Răspunsul era Dumnezeu.

Cu Dumnezeu nu poți sta pe loc. Acuma înveți o lecție și mâine alta și tot așa. Cazi o dată, cazi de două ori, cazi ori de câte ori este nevoie, dar și când te ridici de acolo ești alt om. Și când îți întinde Dumnezeu mâna și îți spune: Acum ai înțeles de ce a trebuit să treci pe aici?, toate capătă sens.

Da, cu Dumnezeu fiecare zi e o surpriză, pentru că El te trece prin toate, ca să te modeleze în omul care ești menit să fii. Planul Lui pentru tine este mai mare decât planul pe care îl ai tu pregătit pentru tine.
Da, s-ar putea să nu ajungi din punctul A la punctul B, după cum ți-ai dorit tu. S-ar putea să dureze mai mult, să fie mai complicat, să fii mai zdrențuit, uneori chiar să rămâi fără putere. Dar știi ceva? În tot acest proces se văd minunile lui Dumnezeu. Și când ajungi la capăt cu Dumnezeu, e uau. Așa că lasă linia dreaptă, alege să ai parte de câte o surpriză în fiecare zi, s-ar putea să îți placă.

4 comments:

  1. Multumesc pentru semnul lasat! Tocmai am trecut prin niste momente neplacute si eram cu mintea si sufletul vraiste; am intrat pe blog, ti-am aprobat comentariul si ti-am vizualizat profilul. Si atunci m-a lovit: Cu Dumnezeu fiecare zi e o surpriza! Si ma gandeam: si ce surpriza neplacuta uneori! Si apoi am citit ce-ai scris, asa ca acum iti multumesc si pentru asta! E uimitor uneori cat de repede ne primim raspunsurile si cum! Multumesc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uau, nu ma asteptam sa primesc un asa comentariu. Ma bucur ca ai primit raspunsul pe care il asteptai, sa iti fie de folos. :d

      Delete
  2. Credinta neclintita-n Dumnezeu,
    E darul primordial prin care omul,
    Nascut din nou,se face Fiu al Sau,
    La fel cum din "Samânta" creste pomul !

    Daca "Samânta" cade în pamânt bun, fertil,
    Si daca ploaia timpurie si târzie-l uda,
    Va creste îngrijit si va rodi pentru Stapân,
    De care,tot ce-i pa pamânt si-n cer asculta !

    ReplyDelete