Versetul zilei

Monday, January 6, 2020

Supărările trec dar oamenii dragi rămân

Sursă imagine: Pinterest

Viața e scurtă. Trăiește acum, iubește acum, profită de prezent atâta timp cât ți se oferă și nu mai amâna pe mâine ceea ce poți face astăzi. Pune mâna pe telefon și stai de vorbă cu persoana dragă ce se află la capătul firului. Oferă îmbrățișări calde și iartă din toată inima chiar dacă ți s-a greșit enorm. Râzi și caută să vezi partea bună a lucrurilor pentru că ochii ce caută curcubeul pe timp de furtună îl găsesc la un moment dat. 

Investește-ți timpul și resursele în oameni pentru că până la urmă din viața ta nu va rămâne decât ceea ce ai dăruit cu drag mai departe, lucrurile în care ai pus suflet. 

Lasă buzele să rostească cuvinte de alinare și să ofere pupici de bună dimineața, bună ziua și noapte bună. Nu ai nevoie ocazii speciale și nici de acel ”e prea târziu” pentru a îți arăta dragostea.

Oferă a doua șansă și iubește oamenii de lângă tine, nu se știe niciodată care va fi ultima ta întâlnire cu ei, prețuiește-o pe fiecare ca și cum ar fi tot ce ai avea mai de preț. Și știi, până la urmă supărările trec. Oricare ar fi motivul pentru care ai fi întristat acum, acasă rămâne tot acasă și familia rămâne pentru totdeauna, omul drag, tot drag îți va fi. Peste un timp vei merge mai departe și poate vei zice ca și mine: ”Îmi amintesc că am fost așa supărată pe tine atunci, dar nu mai știu de ce. Cred că nici nu a contat atât de mult.
Pentru că supărările trec dar oamenii dragi rămân. 

Viața e scurtă. Uneori e dificil să te gândești la asta dar amintește-ți, te rog că nici tu nu trăiești veșnic aici pe pământ și nici oamenii de lângă tine. Așa că nu, nu mai aștepta. Dă un telefon acum. Fă acel cadou, împachetează-l frumos și prezintă-te împreună cu el. Mergi și vizitează-ți părinții,bunicii, frații, fă-ți timp pentru ei! Spune te rog și mulțumesc. Apreciază gândurile bune care ți se transmit și oamenii care cu atâta drag te-au crescut și te-au iubit, ți-au dăruit ce au avut mai bun chiar dacă nu a fost mult. Crede din toată inima că dacă le-ar fi stat în putință să îți dea luna de pe cer sau soarele ți le-ar fi dat. 

Cât despre cei care te-au rănit, cei care ar fi putut face mai mult și nu au făcut, cei cărora nu le-a păsat și au pus cuțitul în rănile tale adeseori, iartă-i și iubește-i. Lumea e plină de oameni suferinzi și mânioși. Dacă ierți nu te vei afla în nici una dintre aceste categorii iar dacă iubești vei putea să ajuți la vindecarea celor care se află în aceste categorii. 

Nu uita, nimeni nu e vinovat pentru ceea ce se află în sufletul tău și pentru modul în care vezi lucrurile, până la urmă, cum îți trăiești viața așa o ai.

No comments:

Post a Comment