Versetul zilei

Saturday, November 28, 2020

Tu și cu mine pentru totdeauna

Sursă imagine: Pinterest

Hai să stăm undeva, să ne retragem într-un loc, departe de zgomotul lumii și de mizeriile ei, Tu și cu mine. Hai să-ți spun ce m-a durut ieri și ce m-a pângărit azi. Te las să-mi atingi inima, dacă vrei și dacă ai puțin timp, am să-ți dezvălui o parte din mine. Am atâtea să îți spun, dar sufletul meu amar și căpcăun mă împiedică de multe ori să o fac. Însă nu și azi. Azi, vreau să mă deschid, bucățică cu bucățică și să Te las să privești. Știu că deși vei vedea tot ce sunt, tot ce am fost și probabil tot ce voi fi, Tu nu vei fi nici surprins, nici speriat. Știu că mă cunoști deja, dar mai e necesar să învăț să mă cunosc și eu pe mine și să învăț să colaborez cu Tine. 

Hai să stăm undeva, să-ți povestesc de oamenii care m-au rănit cu egoul lor și m-au călcat în picioare zdrobindu-mi inima. Și hai, mai vino un pic, căci pe cărarea aceasta m-am întâlnit cu ispita și m-a biruit. Puțin mai încolo dacă Te duci, îmi vei vedea aspirațiile și visele. Poate că sunt naive sau poate că nu. Tot ce știu e că aș vrea să le împart cu Tine. Nu este loc din inima mea pe care să nu îmi doresc să ți-L arăt și să ți-L las. Ce crezi Tu că nu e bine, aș vrea să te rog să cureți; ce crezi că nu e necesar, aș vrea să Te rog să tai de la rădăcină, iar ce crezi că e bun, aș vrea să Te rog să altoiești.

Hai să-ți spun ce m-a bucurat azi și unde mi-am găsit plăcerea. De fapt, erai și Tu acolo, dar tot îmi place să îți povestesc. Și te-aș mai purta și prin biruințele mele. Am zis mele? Îmi cer iertare. Am vrut să zic biruințele noastre, pentru că nu aș fi reușit să fac nimic fără Tine. Ori de câte ori privesc în urmă, Te văd acolo, stând alături de mine și ținându-mă de mână. 

Te-aș mai duce și pe la eșecuri, pe la lucruri care se țin ca scaietele de mine și pe la obiceiuri nesănătoase și proaste. La timpul îmbâcsit adesea cu prea multe și la sentimentele ce încearcă să mă acapareze. 

Într-un final, m-aș despărți de Tine zicându-ți, mulțumesc pentru că ești, pentru că ai făcut turul inimii mele și ai rezistat până la final, iar acum, nu pleca, mai rămâi puțin. Mai rămâi puțin azi, mai rămâi puțin mâine, mai rămâi pentru cât timp se poate, Mântuitor drag, Isus Hristos, Domnul meu.

Tu și cu mine, pentru totdeauna. 

No comments:

Post a Comment