Versetul zilei

Thursday, January 3, 2013

A venit şi 2013

A venit şi 2013, la fel cum alta dată a apărut şi 2012.
Acum îţi stă în faţă o carte deschisă cu foi albe ce aşteaptă să fie scrise, însă de tine depinde cum vor arăta ele, dacă vor fi pline de cuvinte frumoase sau de cuvinte mai puţin bune, dacă vor fi frumos aranjate sau poate pline de colţuri şi murdare.Cartea ta din anul anterior nu ştiu cum a arătat, nu ştiu câte fapte bune ai scris în ea, câte trădări, neajunsuri, dureri, câte bucurii sau câte lacrimi vărsate, nu ştiu nici câţi oameni au început anul alături de tine şi câţi au rămas cu tine până la sfărşit.Pe acestea le ştie Dumnezeu, eu nu cunosc decât cartea mea, care are câte puţin din toate, deşi cred că sunt mai multe lacrimi decât bucurii şi mai multe regrete , sau poate acestea mi-au rămas mie întipărite.

Dar, acum, anul 2012 face parte din trecut, iar 2013 din prezent, viitorul este prea nesigur ca să te gândeşti la el, aşa că hai să ne gândim împreună la prezent. Poate că anul trecut ai greşit, ai rănit persoane dragi, ai iubit prea puţin şi ai gândit prea mult în loc să te bucuri de unele momente. Poate că acum regreţi anumite întâmplări dar te simţi mândru datorită altora.Important este că eşti aici şi că încă poţi profita.
Dacă anul trecut ai pierdut persoane dragi, acum nu mai poţi schimba asta dar îi poţi aprecia pe cei care sunt lângă tine în momentul de faţă.
Dacă ai avut sufletul rupt în bucăţele, nu îţi promit că îl vei putea face ca nou, dar ştiu că datorită acestor dureri acum eşti mai puternic şi ai o inimă mai frumoasă.
Dacă ai fost o persoană rea, să ştii că încă nu e prea târziu să te schimbi, atâta timp cât îţi doreşti şi tu acest lucru.

9 comments:

  1. La multi ani! Trec ani astia nici nu ii simti...

    ReplyDelete
  2. Da, multe s-au intamplat anul trecut si cine stie cate provocari nu vor mai fi in cel prezent...
    Dumnezeu sa te binecuvanteze si mai mult in 2013!

    ReplyDelete
  3. Şi dacă am greşit am să îndrept lucrurile numai dacă există voinţă.
    Să ai un an plin de bucurii!

    ReplyDelete
  4. Sperăm ca anul acesta să fim mai buni!:)

    ReplyDelete
  5. Candva am scris o poezie despre cum sta treaba la romani cu trecerea intr-un nou an si am scris asa:

    ,,Cum sa reusesti sa treci in noul an
    Cand ti-ai asezat singur o patura-n geam?
    Trage linie si cantareste-ti faptele din anul trecut
    Roaga-te,iarta si ia-o de la-nceput!"

    Prin aceste versuri am vrut sa exprim urmatoarele lucruri:
    - Omul vede in mai multe feluri trecerea in noul an...
    1.Tot anul nu sunt interesati de nimic ce inseamna suflet, divinitate si iubire, iar la sfarsitul anului ii strang pe toti cei dragi in jurul mesei si ureaza cu o cantitate minima de iubire LA MULTI ANI! iar dupa trecerea in noul an continua sa faca acelasi lucru ca pana-n prezent.
    2.Oamenii care nu au vrut/nu cunosc iubirea si nu sunt interesati de semnificatia acestor sarbatori.Oameni care trec prin sarbatori (la figurat) ca si cum ar trece printr-o intersectie, fara sa se uite la oamenii din jur.
    3.Oamenii care cunosc cu adevarat semnificatia sarbatorilor, care stiu de nasterea lui Iisus, care cunosc iubirea si sarbatoresc alaturi de cei dragi si asa continua sa fie tot anul, nu doar de sarbatori.

    Scuze pentru comm-ul cam lung...

    LA MULTI ANI! :*

    ReplyDelete
  6. La multi ani Lavi! Nu am mai trecut de mult pe la tine...ma bucur sa citesc din nou randurile tale frumoase si incurajatoare.

    ReplyDelete
  7. Te asteapta o leapsa si un premiu la mine pe blog! >:D<
    http://pooh-dreams-roxy.blogspot.ro/2013/01/leapsa-blog-of-year-2012.html

    ReplyDelete
  8. Ai o leapsă la mine :)
    http://princredinta.blogspot.ro/2013/01/leapsa-si-premiu.html

    ReplyDelete