Versetul zilei

Friday, January 13, 2017

Dacă Pământul ar vorbi

Sursă imagine: Pinterest

Mă uit pe furiș, pe după colțuri, mă uit la oamenii de lângă mine și la lumea în care trăiesc. Se văd multe fețe triste. Unii au rămas fără case, fără acoperiș datorită focului, alții au aflat că au cancer. Unii și-au pierdut locul de muncă, alții nu au unde să stea. Unii nu au ce pune pe masă, alții suferă din dragoste sau din diferite motive și lista ar putea să continue așa la nesfârșit.

Pământul e trist. Cară în spate greutățile tuturor. În ce moment s-a schimbat totul? Când s-a dus Paradisul spre goliciune și mizerie, spre răni și deznădejde?

Privește în zare. Vezi și tu ce văd și eu? E prea multă nepăsare de-o parte și prea multă suferință pe cealaltă parte.

Dacă Pământul ar vorbi poate ar veni să ne arunce câte o șoaptă la ureche în care să ne spună că undeva pe lângă noi, cineva suferă.

Ieri m-am supărat. M-a sunat o prietenă și m-a întrebat ce fac dar nu a părut interesată cu adevărat de ce fac. Și când i-am zis că se putea și mai bine, nu m-a întrebat de ce am zis asta, ce am, ce mă doare. Și m-am supărat. Dar știi ceva? Nici eu nu am întrebat-o pe ea nimic. Poate o durea și pe ea ceva, dar nu mi-a păsat. Mi-a păsat doar de faptul că ea nu m-a întrebat pe mine.

Dacă Pământul ar prinde viață poate ar veni să ne tragă de mânecă, să ne dea o palmă peste față și să ne zică să nu stăm nepăsători căci cineva trece prin mai mult decât trecem tu și eu și are nevoie de mine și de tine. 

Ai făcut ceva pentru cineva astăzi? Ai oferit o îmbrățișare? Ai întrebat pe cineva cu adevărat dacă este bine? Te-ai oprit lângă cel pe care l-ai văzut plângând?
Oricând poți să faci ceva. Dacă nu poți oferi bani sau lucruri materiale, dacă situația nu îți permite să te deplasezi până undeva atunci verifică-ți posibilitățile. Fă ceva, oricât de mic!

Spune o vorbă bună. Întreabă pe cineva dacă e bine cu adevărat. Oferă un zâmbet. Fii sprijin, fii luminiță...nu fi nepăsător.

Eu recunosc, am fost nepăsătoare, dar nu mai vreau să fiu. Ce zici, gândești și tu la fel?

Dacă Pământul ar vorbi ne-ar spune că la fiecare margine a lui se aud țipete și plânsete ale sufletelor, nu sta nepăsător la vocea lui.

14 comments:

 1. "later that night
  i held a atlas in my lap
  ran my fingers across the whole world
  and whispered
  where does it hurt?

  it ansered
  ewewywhere
  ewewywhere
  ewewywhere."

  -Warsan Shire

  ReplyDelete
  Replies
  1. Știu că e trist...dar pur și simplu iubesc ce ai scris. Nu știam de acest citat. Îl voi nota undeva.

   Delete
  2. ...in suflet,trebuie notat...

   Delete
 2. Sa sti ca eu fac aproape zilnic asta si o fac cu sinceritate.Cred ca as putea monitoriza zilele cand nu fac un bine pentru "cineva".Depinde de om.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mă bucur tare mult să aud asta! Dacă am face toți cât putem în pătrățica noastră tare bine ar fi.

   Delete
 3. Leave a little sparkle wherever you go!
  Mi-a zis asta cineva cu mult timp in urma!
  Si nu las zi sa treacă fara un pic de sparkle..Dumnezeu ne da si bucurii, vreau sa ii fiu recunoscătoare pt ele!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, trebuie sa ii fim recunoscatori pentru tot ce ne da, bune si rele.

   Delete
 4. Hello! I found your blog in Nikola blog!

  ReplyDelete
 5. Foarte frumos articolul Lavi. Imi pare bine ca te-am regasit din nou. Te imbratisez cu tot dragul!.

  ReplyDelete