Versetul zilei

Monday, February 13, 2017

Daniel, om al rugăciunii (1)

Sursă imagine: Pinterest

Poate te-ai întrebat vreodată ce ar trebui să faci ca să îi poți fi pe plac lui Dumnezeu, poate ți-ai dorit să fii unul dintre oamenii spre care Dumnezeu privește cu bucurie. Și eu mi-am dorit și îmi doresc acest lucru.
Zilele trecute mă gândeam că sunt atât de mulți oameni prezentați în Biblie care s-au lăsat folosiți de Dumnezeu și s-au pus la dispoziția Lui. Aș vrea să fac și eu asta, mi-am zis. Apoi m-am gândit, cum oare aș putea face așa ceva?
Am să încep prin a observa acele personaje. Așadar, am creat o rubrică nouă, intitulată ”personaje din Biblie

Astăzi îl vom urmări pe Daniel, oare ce vom descoperi?

Daniel era cumpătat. Daniel își cunoștea locul și limitele, el știa unde să se oprească și unde să înainteze.
”Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul, și a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l siliească să se spurce.” Daniel 1:8

Daniel spunea adevărul și îl recunoștea pe Dumnezeu în fața împăratului, nu se rușina. 
”Daniel a răspuns înaintea împăratului, și a zis: Ce cere împăratul este o taină pe care înțelepții, cititorii în stele, vrăjitorii și ghicitorii nu sunt în stare s-o descopere împăratului. Dar este în ceruri un Dumnezeu care descoperă tainele, și care face cunoscut împăratului Nebucadnețar ce se va întâmpla în vremurile de pe urmă.” Daniel 2: 27, 28

Daniel era credincios, nu se găsea nici un rău la el, făcea ceea ce este corect. 
”Atunci oamenii aceștia au zis: Nu vom găsi nici un cuvânt de plângere împotriva acestui Daniel, afară numai dacă am găsi vreunul în legea Dumnezeului lui.” Daniel 6:5

Daniel era un om al rugăciunii în orice vreme.
”Daniel, unul din prinșii de război ai lui Iuda, nu ține deloc seama de tine, împărate, nici de oprirea pe care ai scris-o, și își face rugăciunea de trei ori pe zi!” Daniel 6:13

Te întreb astăzi, ești tu, un Daniel?

8 comments:

  1. Şi pe când vorbeam în rugăciunea mea, iată un om, Gavriil, pe care l-am văzut în vedenia mea cea de la început, în zbor grăbit, s-a apropiat de mine pe la vremea jertfei de seară.
    Şi a venit şi mi-a grăit zicând: "Daniele, chiar acum am sosit ca să-ţi deschid mintea.
    (Daniel 9:21-22)
    Când tu ai început să te rogi, poruncă mi-a fost dată şi eu am venit ca să-ţi vestesc, căci tu eşti un om iubit de Dumnezeu. Ia aminte la cuvânt şi înţelege vedenia!
    (Daniel 9:23)
    Şi a zis către mine: "Nu te teme, Daniele, că din ziua cea dintâi, de când ţi-ai sârguit inima ta ca să înţelegi şi să te smereşti înaintea Dumnezeului tău, cuvintele tale au fost auzite şi eu am sosit din pricina cuvintelor tale.
    (Daniel 10:12)
    Şi cum poate un slujitor atât de mic al Domnului său să grăiască cu un Stăpân atât de mare ca Tine! Şi de spaimă îmi piere toată puterea şi suflarea mi se opreşte.
    Şi mi-a zis: "Nu te teme, om plăcut al lui Dumnezeu! Pace ţie! Fii tare şi curajos!" Şi pe când grăia cu mine, m-am simţit întărit şi am zis: "Spune, Stăpâne, căci Tu m-ai întărit.
    (Daniel)

    PS Nimeni nu poarta numele,Daniel, intamplator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa-i :D
      Ma bucur sa vad ca si tu citesti Biblia!

      Delete
    2. Este cartea mea preferata!
      Nimic nu se poate compara cu aceasta carte.

      Delete
  2. Pacea sa fie cu fiecare dintre noi, carora le place Adevarul intrupat si trait ca mod de viata!

    Imi permiteti va rog o precizare legata de importanta si beneficiul studierii si intelegerii practice a celor doua Carti profetice : Daniel si Apocalipsa !
    Eu le-am studiat in urma cu mai multi ani iar acum observ o implinire, o conturarea a simbolisticii din Apocalipsa, prin evenimentele politico-religioase care se succed repede ( unirea tuturor religiilor, care unire nu poate fi urmata decit de persecutie, asa cum s-a intimplat dintotdeauna cind apare o dictatura indiferent de domeniu social, politic, religios ; coordonare mai mult sau mai putin ascunsa a acestor evenimente de catre societati si Ordine romano-catolice ... si nu numai; cresterea dezinteresului si a dispretului fata de Dumnezeul Cel Viu; natura insasi parca nu mai are rabdare cu rautatea oamenilor; ... persecutarea si marginalizarea ascunsa sau nu a celor cu adevarat atasati de Adevar oriunde si oricind; ... si multe alte semne pentru care trebuie sa fii vigilent si deschis cu mintea la atentionarile profunde ale Spiritului lui Dumnezeu !).

    Iata si un link catre unul din Studiile Apocalipsei : "Ganduri despre Cartea Apocalipsei" - compilari din scrierile Ellenei G. White : https://egwwritings.org/?ref=ro_GA.2&para=2703.4
    Precum si un rezumat al celei mai lungi profetii biblice din DANIEL 8:14 de pe un sait religios: http://radauti.adventist.ro/sanctuarul-si-judecata-de-cercetare/

    Apocalipsa 1: 1-3 http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/apocalipsa/1/
    versetul3: "Ferice de cine citeste si de cei ce asculta cuvintele acestei profetii si pazesc lucrurile scrise in ea! Caci vremea este aproape!"

    Domnul sa fie cu fiecare dintre voi !

    ReplyDelete