Versetul zilei

Saturday, March 11, 2017

Aș vrea...și totuși am

Sursă imagine: Pinterest

Nu ne dăm seama de cele mai multe ori dar aș vrea ca măcar pentru câteva minute să ne amintim cât suntem de norocoși și de bincuvântați. 
Ne gândim atât de mult la ceea ce nu avem, la ceea ce alții au dar atât de puțin la ceea ce ar trebui să prețuim. 

Zilele trecute coboram din autobuz, un om m-a rugat să îi fac loc ca să poată să treacă. Împingea un scaun cu rotile. În scaun era o femeie subțirică. Nu putea să meargă. Mi-a venit să plâng. Când i-ai mulțumit ultima dată lui Dumnezeu pentru picioarele tale? Crezi că le meriți? Nu știu dacă le meriți. Crezi că femeia aceia nu le merita? Nu cred că e pe merit aici, și totuși...

Mulți oameni și-au petrecut ziua de azi prin spitale, pe un pat al suferinței. Tu cum ți-ai petrecut ziua astăzi? Eu am lucrat. Am putut să îmi folosesc mâinile, picioarele, ochii, am putut să vorbesc. Alții nu au putut. Când i-ai mulțumit ultima oară lui Dumnezeu pentru tot ceea ce poți realiza? 

Nu pot să zic acum un fapt concret dar sunt sigură că mulți oameni nu au avut ce pune pe masă astăzi, nu au avut unde să doarmă și nici la cine să se ducă. Unii nu au un loc la care să îi zică acasă și nici o persoană căreia să îi zică mamă. 

Azi am sunat-o pe mama. Am întrebat-o ce face. M-am bucurat mult să o aud. Când i-ai mulțumit lui Dumnezeu ultima dată pentru cea care ți-a dat viață? 

Iarna aceasta poate ai stat la căldură, dar există și oameni care au stat afară în frig încălzându-se la aburii unui canal. Da, chiar s-a întâmplat. 

Aș vrea să îți spun astăzi că trebuie să te oprești din orice te nemulțumește. Avem atâtea lucruri pentru care putem să ne bucurăm și să fim fericiți. Avem atâtea lucruri pentru care inima noastră poate să fie mulțumitoare. De ce nu le apreciem?

Când i-ai mulțumit ultima dată lui Dumnezeu pentru tot ce face pentru tine? 
Începe acum...

Mulțumesc, Doamne! 

7 comments:

  1. Încerc cât de mult pot și cât de des pot să Îi Multumesc pentru că mi-a mai dat încă o zi, pentru că sunt sănătoasă și am ceea ce mulți nici nu viseaza.

    De multe ori când simt că sunt neîndreptățita, imi amintesc cat de neindreptatiti sunt altii, cat de bolnavi si cu multe lipsuri sunt si atunci ma blamez si ma rușinez pentru "tristețile" mele palide in comparație cu cele ale altora care chiar dor.

    Dar cred ca sta cumva in fiinta noastra. E bine totusi sa realizam si sa conștientizam la timp, sa intelegem in primul rand.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca faci asta, e un lucru bun...si eu incerc. Uneori uit...

      Delete
  2. Pt ca lumea alege sa se compare cu cei care au mai mult..macinati de rautati nu au cum sa vada tot ce e in jur....

    ReplyDelete
  3. Avem mai mult decât merităm și chiar decât avem nevoie. E harul lui Dumnezeu!

    ReplyDelete