Versetul zilei

Thursday, May 25, 2017

Avraam, om al ascultării (2)


Vă amintesc că am creat o rubrică nouă, intitulată ”personaje din Biblie”, mai multe detalii puteți găsi aici, la primul articol de acest fel: Daniel, om al rugăciunii

Astăzi îl vom urmări pe Avraam, oare ce vom descoperi?

Aș vrea să observăm ceva, Dumnezeu îi dă mai întâi o sarcină lui Avraam, iar apoi îi face o promisiune. 
”Domnul zisese lui Avram: ieși din țara ta, din rudenia ta, și din casa tatălui tău, și vino în țara pe care ți-o voi arăta. 
Voi face din tine un neam mare, și te voi binecuvânta; îți voi face un nume mare și vei fi o binecuvântare.” Geneza 12: 1,2 
Vi se pare o cerere ușoară? Nu știu dacă voi ați fost nevoiți să vă părăsiți țara, sau locul în care ați crescut. Eu am fost nevoită să plec din locul în care am crescut, a fost foarte greu. Știți cum am părăsit acel loc? Cu sufletul rupt. 
Și totuși Dumnezeu vine la Avraam și îi zice: ieși din țara ta.  Și Avram ar fi putut să zică: păi stai așa, Doamne, dar parcă eram prieteni ce te-a apucat? Cum să îmi zici așa ceva? Păi aici e viața mea, aici am cunoscuți, aici am...  dar din versetele următoare aflăm ce face Avraam. 
”Avram a plecat, cum îi spusese Domnul.” Geneza 12: 4

„Avram a chemat numele Domnului” Geneza 13: 4
Altfel spus, Avraam se ruga, petrecea timp cu Dumnezeu. 

Vă mai amintiți de promisiunea pe care i-a făcut-o Dumnezeu lui Avraam? Cum că va face din el un neam mare. Interesantă promisiune, dar știți care era problema? Avraam nu avea copii. 
”Doamne Dumnezeule, ce-mi vei da? Căci mor fără copii” Geneza 15:2
”Uită-te spre cer și numără stelele, dacă poți să le numeri. Și i-a zis: așa va fi sămânța ta. Avram a crezut pe Domnul.” Geneza 15: 5,6
De aici aflăm că Avraam a avut încredere în Dumnezeu chiar dacă nu vedea dovezi. 

Avraam a așteptat atât de mult nașterea unui copil și când într-un final Dumnezeu i l-a dat pe Isaac, a apărut o altă cerere. 
”Dumnezeu i-a zis: ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubești, pe Isaac; du-te în țara Moria, și adu-l ardere de tot, acolo, pe un munte pe care ți-l voi spune.” Geneza 22:2
Ce îi cere Dumnezeu lui Avraam? Să își sacrifice propriul fiu. Și poate tu și eu ne-am fi opus, poate l-am fi întrebat pe Dumnezeu: Te-ai țicnit la cap? E copilul meu, am așteptat atâta timp după el, l-am primit chiar de la Tine, acum mi-l iei? Ce înseamnă asta?

Dar nu și Avraam. Pentru că Avraam știa cât de mare și de bun e Dumnezeu, Avraam știa că Dumnezeu e Tatăl său și că toate stau în mâna Sa, Avraam credea că Dumnezeu știe ce face. Avraam a ascultat de Dumnezeu chiar și în această sarcină. 

Issac nu moare, Dumnezeu oprește lucrurile. Totul  fost o încercare. 

Vedeți dragii mei, uneori Dumnezeu ne pune la încercare, să vadă dacă ascultăm de El sau nu. De la Avraam ar trebui să învățăm astăzi să fim oameni care ascultă de Dumnezeu, căci El ne vrea binele și își ține promisiunile. Mi-a plăcut foarte mult un gând pe care l-am auzit acum ceva timp la biserică: dacă tu asculți de Dumnezeu și Dumnezeu ascultă de tine. 

Dă-mi voie să te întreb astăzi, ești tu un om al ascultării?

Sursă imagine: Pinterest

6 comments:

  1. În inima mea am ascuns cuvintele Tale, ca să nu greşesc ţie.
    Binecuvântat eşti, Doamne, învaţă-mă îndreptările Tale.
    Cu buzele am rostit toate judecăţile gurii Tale.
    În calea mărturiilor Tale m-am desfătat ca de toată bogăţia.
    La poruncile Tale voi cugeta şi voi cunoaşte căile Tale.
    La îndreptările Tale voi cugeta şi nu voi uita cuvintele Tale.
    Răsplăteşte robului Tău! Voi trăi şi voi păzi poruncile Tale.
    (Ps. 118)

    ReplyDelete
  2. Lavinia draga,îmi plac provocarile tale si m-am întrebat adeseori daca esti într-adevar fericita,daca ai certitudinea ca-L cunosti pe Dumnezeul lui Avraam,daca ai murit si înviat împreuna cu Hristos si daca EL traieste si se manifesta zilnic în inima ta,daca Duhul Sfânt te calauzeste în TOT adevarul,daca te simti plina de harul si iubirea Lui,daca crezi ca ai biruit moartea si Locuinta mortilor si nu vei muri niciodata,daca esti nascuta din apa si Duh,daca esti un izvor de apa vie pentru semeni,daca traiesti în cer si daca te simti înaltata în Împaratia cerului,daca-ti cunosti originea,identitatea,scopul si rolul existentei tale în acest trup bio-fizic,rational-sentimental,iar daca toate aceste lucruri le-ai obtinut de la TATAL în dar prin harul Domnului Hristos Isus,poti sa-ti îndemni fratii si surorile sa calce pe urmele tale,întrucât si tu calci pe urmele lui Hristos,neabatându-te nici la dreapta nici la stânga. Daca deci ai "cheile Împaratiei" si ai certitudinea ca nu sunt imitatie,false,ofera-le tuturor celor ce vor sa intre în ÏMPARATIA LUI DUMNEZEU,însa asumându-ti toata responsabilitatea în fata CELUI CE ESTE VESNIC,*IUBIRE* ABSOLUTA,ATEMPORALA.
    Fii binecuvântata si luminata cu har si pace de la Dumnezeu si de la Domnul Isus Hristos. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. De fiecare dată când scriu aici, scriu și pentru mine, orice îndemn, gând, provocare care merge înspre voi se duce și înspre mine. Fericită, da, mi-a luat mult timp să învăț să fiu fericită, dar am învățat să fiu fericită. Fericirea mea e Dumnezeu. Am învățat că atunci când înveți să îl pui pe Dumnezeu în fața ta, atunci când decizi să te bazezi cu toată încrederea în El poți fi fericit și în furtună, pentru că ai sursă de pace și de bucurie.

      Da, am certitudinea că îl cunosc pe Dumnezeu. Dumnezeul, dumnezeilor. Dacă nu o aveam nu mai scriam despre El, nu aș mai fi îndrăznit să scriu.

      Am murit și am înviat împreună cu Hristos prin apa botezului. ”dacă El trăiește și se manifestă zilnic în inima ta” aș putea să spun da, dar aș minți, pentru că am multe căderi și nu de multe ori mă regăsesc în ipostaze în care nu ar trebui să fiu. Un lucru știu sigur, că nu mă dau bătută, că ori de câte ori aș cădea o iau de la capăt, și că dacă merg șchiopătând tot fac pași. Iar Isus e acolo, merge cu mine.

      ”daca Duhul Sfânt te calauzeste în TOT adevarul,daca te simti plina de harul si iubirea Lui” si aici pot sa raspuns la fel ca mai sus. Iar la partea cu iubire ma vad imperfecta, mai am mult de lucrat.

      Da, am biruit moartea, sau mai bine zis Domnul Isus a biruit-o pentru mine. Da, nascuta din apa si Duh.

      Stiu ce am de facut, doar ca nu reusesc intotdeauna. Si mai am de lucru...

      Fii binecuvantat si tu!

      Delete
    2. Mea culpa,pentru provocare ! Sincer,îmi plac articolele tale,si chiar mi-as dori sa fie în virtual câti mai multi care sa îndrazneasca sa marturiseasca despre Împaratia lui Hristos,despre iubirea Tatalui si iminenta revenirii Lui pe norii cerului când "orice ochi îl va vedea,chiar si cei ce L-au strapuns."
      Mult har si pace de la Dumnezeu Tatal si de la Domnul Isus hristos,în Sufletu-ti iubitor !

      Delete
  3. OOO ce fain Lavinia. Sa vad ca ai aceeasi blog facut acum multi ani. Felicitari. Ma intreb daca nu stergeam blogul din cauza unei persoane (stii tu) unde eram acum. Cred ca era folositori pt multi. Eu cu un an sau doi veneam in urma ta. Incep sa mi para rau ca am sters acel blog.

    ReplyDelete