Versetul zilei

Saturday, February 3, 2018

Eu fac mai multe decât tine, tu doar te rogi.

Odată cineva mi-a spus, așa mai indirect și mai direct : Eu fac mai multe decât tine, tu doar te rogi. Faptele mele valorează mai mult decât rugăciunea ta. 

Și atunci m-a durut. M-am întrebat dacă chiar așa stau lucrurile și apoi mi-am văzut în continuare de drum. Cred că astăzi mi-am primit răspunsul. 

Am tot observat că sunt oameni care compară rugăciunea cu faptele bune și faptele bune cu rugăciunea. Oameni care spun că dacă te rogi de fapt nu faci mari lucru și că mai bine te duci și faci ceva. 

Iar eu în gândul meu, ziceam: Dar rugăciunea valorează atât de mult. Rugăciune înseamnă să iei problema cuiva și să o pui direct în mâna Dumnezeului celui viu, Celui ce poate totul. Cum? Cum să fie fapta mea mai mult decât o rugăciune?

Astăzi Dumnezeu vrea să îmi spună mie și ție, că rugăciunea și faptele nu trebuiesc puse în comparație pentru că ele merg mână în mână. Vrei să faci ceva pentru cineva? Începe cu o rugăciune și abia mai apoi treci la acțiune. De ce? Pentru că rugăciunea are putere, este valoroasă. Prin rugăciune încredințezi înaintea Tatălui din ceruri nevoia ta sau nevoia celui de lângă tine. Și Tatăl din ceruri, care vede și cunoaște totul știe mai bine decât tine nevoile celui pentru care te rogi, așa că El îți va spune ce ai de făcut. Va vedea dacă tu ai resursele necesare de a face asta, iar dacă tu nu le ai, atunci poate va trimite pe altcineva la acea persoană.

Da, uneori ne dorim să facem lucruri mari pentru cei de lângă noi. Sau poate lucruri mici. E adevărat că uneori chiar putem, dar alteori poate nu ne stă în putință să facem asta pentru că nu avem nici noi. Și atunci ne putem ruga. Și rugăciunea este o formă de a face ceva pentru cineva.  

Nu știu cât valorează faptele tale astăzi, poate tu știi mai bine. Doar atât știu că ele au valoare numai dacă sunt făcute în Hristos și rugăciunea le însoțește. 

Sursă imagine: Pinterest

2 comments:

  1. Interesant articolul...
    Faptele bune nu mantuiesc pe nimeni, nimeni nu va ajunge in Cer pentru ce a facut pentru cineva, ci pentru relatia lui personala cu Dumnezeu. Nimeni nu va ajunge in rai pentru ca a dat bani la saraci, pentru cum a predicat, a cantat in Biserica sau ca a spus o vorba buna unuia, cel mai concret exemplu se gaseste in Matei 25:41-46 (se pot citi si versetele de mai sus, de la versetul 36, de pilda) si alte versete din Biblie. Prin rugaciune simti acea relatie personala cu Dumnezeu, prin ea stai de vorba cu El...
    In concluzie, sunt importante/necesare faptele bune dar mai impotanta e rugaciunea.
    Felicitari pt postare!

    ReplyDelete