Versetul zilei

Sunday, February 25, 2018

Oameni cu povești - Cosmin - 5

În luna octombrie 2017 a luat naștere proiectul: Oameni cu povești.” 
De ce? 
Pentru că peste tot în jurul nostru sunt oameni, ca și noi. Oameni cu dureri, oameni cu bucurii, cu bune și cu rele. Spre acești oameni aș dori să privim. 
Aici nu puteți găsi decât o mică parte din povestea lor.

A se citi numai cu inima deschisă.


Bună, spune-mi ceva despre tine, care este povestea ta?
Bună, mă numesc Cosmin și am 26 de ani. Sunt născut într-o comună micuță din județul Arad. Nu sunt nimic fără Acela care are tot universul în mâini. ”Sunt un firicel care apare puțintel și apoi dispare'' (Iacov 4:14). Toată copilăria mi-am petrecut-o în acest loc și sunt mulțumitor că am legat prietenii strânse, unele care încă se mai păstrează, altele care au cam apus, însă niciuna nu s-a uitat.
Incă de la început am simțit cum Dumnezeu cârmuiește barca vieții mele. În școala generală nu am
fost printre primii din clasă la învățătură, nici cel mai popular nu eram, însă îmi amintesc cu drag de
momentele în care, copil fiind, părinți ne duceau la o ''casuță'' mică, o ''căsuță” pe care ai mei o numeau Casa Domnului. 

Copilăria mea nu a fost umbrită de tehnologia ultra-avansată, gadgeturi, telefoane mobile sau computere ci de vânătăi de la căzăturile din copaci. Haine rupte sau pline de noroi de la un meci de fotbal cu prietenii în ploaie pe terenul improvizat în fața acelui vecin care avea mai multă iarbă în fața casei; de vecini supărați pentru că seara la ora 21 încă mai suntem pe stradă și facem gălăgie, vecini care acum plâng de multe ori de prea multă singurătate și care ar da orice să mai fie iar strada plină de copii gălăgioși.

Sunt un simplu om care încearcă să facă ceva pentru cei din jurul lui, chiar dacă uneori nu reușește să iși atingă țelurile, nu renunță ușor la un lucru pentru care se merită luptat. Sunt un om care încearcă să îi încurajeze pe cei ce au nevoie de acest lucru. Încearcă să îi facă pe oameni să înțeleagă că viața trebuie trăită acum și nu ieri...acum și nu mâine.
De 5 ani sunt stabilit în Paris, Franța împreună cu minunata mea soție. Am un loc de muncă pe care
Dumnezeu mi l-a dat ''ca în somn''. Nu visam vreodată să lucrez în acest domeniu, însă Dumnezeu ascultă rugăciunile și celui mai mare păcătos.

În viața primim multe lecții, care ar fi cea mai prețioasă lecție pe care consideri că ai primit-o?
Faptul că Dumnezeu lucrează la viața omului în modul Său și nu numără secundele ca și noi.

Îmi aduc aminte când ceream lui Dumnezeu bani pentru o mașină nouă, iar a doua zi a fost grevă la

șoferii care transportau combustibil la benzinării, eu fiind nevoit să mă trezesc la ora 2 noaptea să ajung la ora 5 la serviciu.  Am spus ''mulțumesc pentru mașina pe care o am''.
Când nu eram mulțumit de încălțămintea din picioare Dumnezeu mi-a scos în față o grămadă de oameni nevoiași, la 0 grade celsius.
Îmi aduc aminte când am spus Doamne, facă-se cum Tu vrei și Dumnezeu mi-a dat un loc de muncă la care nici nu am îndrăznit să visez.

Spune-mi care este visul tău? Ce ți-ai dori să faci cu viața ta?
Cel mai mare vis al oricărui om este să trăiască într-o lume mai bună, așadar și eu aștept să ajung în
Rai...până acolo, trebuie să luptăm aici jos. 
Îmi doresc să pot să încurajez cât mai mulți oameni, să pot să îi fac să înțeleagă un lucru simplu, acela că ''Dacă vom trece prin ape, El va fi cu noi și râurile nu ne vor îneca; dacă vom merge prin foc, nu ne va arde și flacăra nu ne va aprinde...'' (Isaia 43:2) 
Un alt vis este acela de a scrie cea de-a doua carte și de a scrie cât mai mult despre Dumnezeu și pe blog. Poate cineva, într-o zi, chiar va fi încurajat citind. Tot ceea ce fac este numai și numai pentru ca lumea să vadă că avem Unul care e mai tare și mai puternic decât grijile noastre.

Dacă ar fi să alegi o amintire memorabilă din viața ta, una la care te-ai tot reîntoarce, care ar fi aceea?
Cea mai memorabilă amintire la care m-aș întoarce cu drag ar fi aceea in care eram acasă, acea perioadă este de neegalat.

Lasă-ne și tu povestea ta pe laviniahumeniuc@gmail.com

Pe Cosmin îl găsiți aici, pe blog http://www.cosminfrisan.com/

1 comment:

  1. E minunat ceea ce faci. Povestile fiecaruia sunt momente din care fiecare putem alege ce este bun, pentru dezvoltarea, cresterea si evolutia cunoasterii lui Dumnezeu si al raportarii sinelui nostru la EL...
    Fiti binecuvântati !

    ReplyDelete