Versetul zilei

Friday, September 16, 2016

Caută pe cineva


Sursă imagine: jenskiymir.com

Fă-ți o listă, imaginează-ți cum ai vrea să fie persoana cu care te-ai vedea petrecându-ți întreaga viață, mi-a spus cineva odată.

Nu mi-am dat seama pe atunci cât de important este acest lucru, aveam să aflu mai târziu că contează să ai în minte creionat portretul celui/celei pe care ți-l/ți-o dorești lângă tine.

Căută pe cineva pe care să te poți baza, caută o persoană care știe să fie responsabilă, o persoană care e sinceră și nu se teme de decizii.
Caută o persoană cu suflet mare, care e gata să ajute, o persoană care știe să te prețuiască, care poate pune nevoile tale mai presus decât nevoile ei.
Caută o persoană deschisă, transparentă care deși a fost rănită nu se teme să mai acorde o șansă și să își deschidă sufletul în fața ta.
Caută pe cineva care e dornic să îți cunoască povestea iar mai apoi să te respecte, o persoană care nu te judecă, care îți înțelege pasiunile și le susține. 
Caută o persoană care iartă, o persoană care se comportă frumos cu toți cei din jurul ei nu doar cu tine.
Caută pe cineva care ți se potrivește, cineva care te completează, cineva care se aseamănă și în același timp se diferențează de tine. 
Caută pe cineva cu care poți vorbi despre orice întruna. 

Caută persoana cu care te-ai vedea petrecându-ți întreaga viață și nu doar câteva luni, gândește-te cam cum ai vrea să fie. 

Am lăsat la urmă ce era mai important, caută persoana care îl are pe Dumnezeu în inimă. :)

Ne lăsăm duși de val, nu gândim în termeni de viitor de cele mai multe ori când începem ceva, într-un fel e bine pentru că lucrurile nu trebuiesc grăbite, dar totuși, ne-am putea creiona acel portret, acea listă în minte și am putea să observăm dacă persoana cu care ne întâlnim are măcar ceva de pe ea. 

Cu siguranța că nu ne va împlini nimeni lista complet, să nu uităm că suntem oameni, suntem supuși greșelilor, dar, totuși, unele lucruri sunt chiar importante și sunt oameni care chiar le posedă.

P.S. Și amintește-ți să fii și tu ceea ce cauți în alții :)

6 comments:

 1. Cred că, în căutările noastre, indiferent de țel, mereu, dar mereu ne vom pierde. Este un adevăr general, așa e omul, mereu își va pune întrebări dacă drumul ales este cel potrivit. Și da, este, fix în momentul în care îl alegi, în acea Clipă, dar... ”Ce-ar fi fost dacă?” :) Frumos articol.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmm...poate. Dar ne putem si regasi, si odata ce ne-am regasit nu ne vom mai intreba ce ar fi fost daca pentru ca vom sti ca suntem acolo unde trebuie sa fim, cu persoana alaturi de care trebuie sa fim. Eu asa simt acum.

   Delete
 2. Foarte frumos! :)
  Mi-a placut P.s! De obicei lumea uita exact asta, sa fie ceea ce cauta in altii..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, asta e adevarat. Asteptam sa primim dar uitam sa dam si noi. Multumesc :)

   Delete
 3. ...de regula, realitatea nu întrece pretențiile oamenilor și asa se nasc compromisurile.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Poate avem pretentii prea mari si nu vrem sa facem compromisuri.

   Delete