Versetul zilei

Sunday, January 29, 2017

Femeie, respectă-ți bărbatul

Sursa imagine: Pinterest

Femeie, respectă-ți bărbatul, cel ce este sufletul tău pereche, darul pe care Dumnezeu l-a pregătit, în care Dumnezeu a investit pentru tine. El este ajutorul tău potrivit în vreme de nevoie, brațul tare pe care te poți sprijini atunci când ești obosită de toate grijile acestei lumi. 

Amintește-ți de sacrificiile pe care le-a făcut pentru tine cu iubire, cu un zâmbet pe față și un zâmbet în privire. Amintește-ți cu cât drag te strânge în brațe, cu cât drag îți șoptește cuvinte de iubire și câtă grijă îți poartă. 

Amintește-ți de caracterul lui frumos conturat, cel care te-a făcut încă de la început să îl iubești. De răbdarea lui, de grija cu care te învață și cu care îți explică lucruri. Visează la acest om. Omul tău. Cel care și-a dezbrăcat sufletul și te-a lăsat să intri în inima lui fără teamă. Dacă l-ai rănit? Dacă i-ai călcat pe orgoliu? Da! De multe ori. Dar te-a iertat, căci inima lui e o inimă rănită care știe să iubească, știe să ofere iertarea și să rabde. Nu face ravagaii. Nu îți bate joc. 

Femeie, respectă-ți bărbatul pe care ți l-a dat Dumnezeu. Prețuiește-l astăzi și iubește-l mai mult decât ieri, dar mai puțin decât mâine. Fii gata să îi pansezi rănile, fii gata să îi dezmierzi sufletul. Fii gata să fii ajutorul potrivit la fel cum și el este ajutorul potrivit pentru tine. 

Mângâie-l în momente de durere. Fii feminină așa cum îi place lui și iartă-l atunci când îți greșește. Apreciază-l. Nu este nimeni ca el. Pentru că el este al tău. Pentru că inima lui ți-a fost dăruită ție și ești răspunzătoare pentru ea. Nu o strivi. Iubește-o cu tot ce ai, cu tot ce poți și mulțumește-i cerului pentru că te-a considerat vrednică de iubirea lui nemărginită. 

Femeie, respectă-ți bărbatul, înalță rugăciuni către Dumnezeu pentru el, nu uita să îi fii mereu adăpost așa cum și el îți este ție. Aveți grijă unul de altul și de iubirea ce a fost sădită în voi. Hrăniți-o cu sărutări, îmbrățișări calde, cu respect, cu iertare și fericire, ca ea să crească din ce în ce mai mult. 

12 comments:

  1. Eu ştiu că respectul între o femeie şi un bărbat trebuie să fie reciproc, doar aşa se cimentează o legatură/căsnicie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred că se înțelege reciprocitatea și din articolul meu. Dar bărbatul își dorește respect, iar femeia vrea să fie iubită. De aceea am intitulat articolul așa.

      Delete
  2. Când un bărbat întâlneşte femeia care îl atrage în mod deosebit, iar femeia se simte atrasă de el în acelaşi mod, pe amândoi îi străbate un sentiment de fericire nemaiîntâlnit şi o dorinţă care pune cu totul stăpânire pe ei. Acest sentiment şi această dorinţă ei le resimt ca iubire.
    Dumnezeu a facut omul in trup(barbat) si suflet(femeie).O femeie iubeste cu adevarat atunci cand simte barbatul cu toata fiinta.
    Cand femeia isi gaseste "trupul, capul", atunci devine desavarsita. Atunci Dumnezeu recunoaste unirea dintre barbat si femeie, cand vor deveni trup si suflet fara nici un pret material, fara nimic la schimb.
    ”Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii şi că Dumnezeu este Capul lui Hristos." - 1 Corinteni 11:3-16

    Iubirea nu inseamna decat descoperirea noastra in altii si placerea recunosterii. - Alexander McCall Smith

    ReplyDelete
    Replies
    1. Așa este, Gelu. Frumos citat! Mulțumesc pentru gânduri!

      Delete
  3. Wow... Felicitari pentru acest articol!
    Asa sa ne ajute Domnul sa facem!

    ReplyDelete
  4. Frumos scris. Si e si viceversa.

    ReplyDelete
  5. Profunde şi frumoase îndemnuri! Orice femeie ar trebui să le urmeze, iar bărbatul să îi răspundă pe măsură. Ştiu că reciprocitatea ar trebui să existe într-o relaţie, dar până la un punct cred că femeia este responsabilă cu a da tonul armoniei şi bunei înţelegeri, ca să zic aşa. :)

    ReplyDelete