Versetul zilei

Saturday, January 21, 2017

Ți-a promis eternitatea

Sursă imagine: Pinterest

Dumnezeu nu era dator să te iubească. Dumnezeu nu era dator să își dea Fiul la moarte pentru păcatele tale. Nu, Dumnezeu nu îți era dator cu nimic. 
Tu nu aveai ce să îi dăruiești. Poate ți se pare că ești bogat, că ai talente, că ești cineva, dar adevărul este că lui Dumnezeu nu-i trebuie nimic din tot ce ai tu. El e creatorul Universului, are deja tot ce îi trebuie. 
  • A vrut doar inima ta. 
Nu era dator să își trimită Fiul, să părăsească cerul, să părăsească comfortul de acasă ca să fie umilit, disprețuit și apoi răstignit pentru tine. Nu era dator, dar te-a iubit. A văzut că zaci într-o mocirlă și și-a întins mâna să te scoată de acolo. Pentru că te iubește. Pentru că oricine ai fi, ai preț în ochii Lui. 

Nu era dator Dumnezeu să îți dea nimic, dar a dat totul pentru tine. Pentru că dragostea nu se vorbește, dragostea se sacrifică. 

Te poticnești. Te tragi deoparte și îl necinstești pe Dumnezeu. Ți se pare că vrea atât de multe de la tine, ți se pare că a făcut totul doar pentru că vrea ceva înapoi, când de fapt Dumnezeu nu vrea decât iubire. 

Dumnezeu a vrut inima ta. Dumnezeu a vrut să îți câștige inima, a vrut să te aibă alături de El, în cer. Dumnezeu a vrut să îți dea mai mult decât viața pe acest Pământ stingher, Dumnezeu  a vrut să îți dea cerul și tu l-ai respins. 
  • Ți s-a părut că dacă ai Pământul e de ajuns. Ți s-a părut că e de ajuns să fii bogat aici, să aduni ce poți, să fii tare, să fii cool, să fii la modă. Ți s-a părut că e de ajuns să fii faimos și lumea să știe numele tău. Ți s-a părut că e de ajuns să îți urmezi visele și poftele. Dar știi, ceva, toate acestea trec. Faima e trecătoare. Frumusețea e trecătoare. Visele se sting. Bogăția se risipește. 

Ești un trecător pe acest Pământ. Gol ai venit, gol vei pleca. Nu te înșela singur. Aici, nu aduni decât ruine. Comori nu sunt decât în ceruri. 

Dumnezeu nu ți-era dator cu nimic, dar ți-a promis eternitatea. Tot ce vrea în schimb e inima Ta...și știi ceva? El ți-a dăruit deja inima Lui. 

Mingea e la tine. Ce vei face acum? 

4 comments:

  1. "Către Tine, Doamne, am ridicat sufletul meu, Dumnezeul meu.
    Spre Tine am nădăjduit, să nu fiu ruşinat în veac, nici să râdă de mine vrăjmaşii mei.
    Pentru că toţi cei ce Te aşteaptă pe Tine nu se vor ruşina; să se ruşineze toţi cei ce fac fărădelegi în deşert.
    Căile Tale, Doamne, arată-mi, şi cărările Tale mă învaţă.
    Îndreptează-mă spre adevărul Tău şi mă învaţă, că Tu eşti Dumnezeu, Mântuitorul meu, şi pe Tine Te-am aşteptat toată ziua."
    (Psalmul 24:1-4)

    ReplyDelete
  2. Atât de frumos spus şi de adevărat. De prea multe ori am uitat că Dumnezeu nu e dator să ne iubească, aşa cum ai spus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc...Si eu uit, cateodata...Azi m-am gandit ca ar trebuie sa ne amintim asta.

      Delete