Versetul zilei

Tuesday, June 19, 2012

Când o să încetăm să ne gândim doar la noi?

Dumnezeu e bun, Dumnezeu e dragoste, e pace, e răbdare, e bunătate.Ce suntem noi în comparaţie cu El? Poate cineva să se compare cu El?
Dumnezeu ne-a iubit atât de mult încât a renunţat la tot ce a avut mai scump pentru noi, la singurul Său Fiu. Iisus a suferit şi a purtat păcatele noastre acolo pe cruce. Dar tu L-ai primit în inima ta?
De multe ori credem că suntem cineva, şi prin acest lucru nu mă refer la a fi egoist sau încrezut, ci la faptul că avem o viaţa şi ne comportăm ca atare.Avem pretenţii să fim respectaţi, să fim salutaţi, şi cerem multe lucruri de la Dumnezeu, spunând că avem drepturi. Uităm un singur lucru. Că suntem aşa mici şi neînsemnaţi., că suntem o ţărână trecătoare.Noi de fapt nu avem nimic. Iar păcatul ne urâţeşte pe zi ce trece tot mai mult. Ne complacem în plăceri şi bucurii de-o clipă şi toate acestea pentru ce? Dumnezeu e Singurul care ne veghează, care ne iubeşte şi de la care avem totul iar noi îl dăm la o parte, îl înjurăm, îi negăm existenţa şi nu facem decât să îl supărăm.Când o să încetăm să ne mai gândim doar la noi? Când o să ne dăm seama că noi suntem vinovaţi de ce e rău şi nu Dumnezeu? Când o să realizăm că nu suntem într-o competiţie şi nu trebuie să dovedim care e mai deştept, care se îmbracă mai frumos, care are maşină mai luxoasă, sau care are dreptate , etc. ci că suntem fraţi în Hristos şi trebuie să ne iubim şi să ne ajutăm unii pe alţii? Când o să ne deschidem inimile spre a alunga răul şi a-L primi cu adevărat pe Dumnezeu în viaţa noastră?

9 comments:

  1. Desi suntem rationali, preferam sa copiem si sa imprumutam felul de a gandi al celor din jururl nostru si probabil ca vom gasi foarte greu si extrem de tarziu raspunsul pentru aceasta intrebare.
    PS: te rog sa modifici linkul meu, din http://ideisiidei.wordpress.com/ in http://ideisiidei.ro.
    Toate cele bune si mult spor, alex

    ReplyDelete
  2. nici nu mai stiu de unde am retinut un citat al carui adevar mi-a placut: "daca nu reusim sa fim cu adevarat oameni, macar sa fim cu adevarat animale"...

    ReplyDelete
  3. "Cand o sa incetam sa ne gandim doar la noi?"

    Fiinta umana este egoista..[unii dintre noi din fericire.]

    ReplyDelete
  4. cand? Cand o sa vina sfarsitu' lumii.. sa-i vezi atunci pe toti cum isi amintesc de Dumnezeu.

    ReplyDelete
  5. unii din noi nu o sa inceteze niciodata.
    Apropo, mi-am schimbat blogul acum vreo 2 luni, vrei sa facem link exchange? Daca da te astept cu un coment la mine pe blog.

    ReplyDelete
  6. in ultima secunda de viata care ne mai tine pe pamant!

    ReplyDelete