Versetul zilei

Tuesday, July 31, 2018

I-ai dat atât de multe șanse lumii

Poate că a venit momentul să fii sincer cu inima ta. I-ai dat atât de multe șanse lumii. Te-ai agățat de oameni, de vise, de lucruri. Te-ai agățat de banii tăi, de cariera ta, de familia ta. Te-ai agățat de toți acei care ți-au făcut promisiuni, în ciuda trădărilor altora. Te-ai agățat cu disperare de cine ai vrea să fii sau de cine ești. 

I-ai dat atât de multe șanse lumii acesteia și de prea puține ori ai fost cu adevărat fericit. De prea puține ori inima ta a primit acel ceva după care tânjea de fapt. Ți-ai spus de multe ori că totul în această viață este deșertăciune și goană după vânt. Sufletul tău o știe, o știi și tu. Știi și tu că de fapt nu ești împlinit. Nu ești întreg. 

Suflet drag, astăzi Dumnezeu te cheamă, îți cere și El o șansă. Dumnezeu vrea și El o șansă din acele mii pe care le-ai acordat tuturor și peste tot. Dumnezeu vrea și El o șansă la inima ta. Promite să nu te rănească, să îți rămână mereu credincios. Promite să te iubească și să te facă întreg. El vrea să umple acel gol din inima ta. Acel gol care există în sufletul tău, despre care știi foarte bine că nu îl poat umple nici oamenii, nici lucrurile, nici măcar tu, ci numai El. 

Dumnezeu promite că în El îți poți găsi cu advărat identitatea, pacea și bucuria după care tânjești. Nu te-ai săturat oare să tot trăiești pentru nimic? Nu te-ai întrebat niciodată unde te va duce această viață când totul se va termina aici jos?

Oare chiar nu poți să vezi, că sufletul tău are nevoie de mai mult decât de o mâncare bună, de un vin bun, de niște haine stilate sau de cele mai noi mașini? Oare chiar nu poți să vezi că cariera și banii nu îți hrănesc sufletul? Chiar nu înțelegi cât de gol ești fără Dumnezeu?

Poate că a venit momentul să îți întorci privirea înspre Dumnezeu, înspre cer. Poate că a venit momentul suflet drag, să te întorci acasă la Tatăl care te așteaptă chiar în prag cu brațele deschise. Și cine știe, dacă nu cumva, asta e ultima chemare pe care El ți-o face?

Te-a chemat de atâtea ori, prin atâtea moduri. De atâtea ori ți-a spus Dumnezeu cu o voce blândă că te iubește, că a dat totul pentru tine, pe Fiul Său, Isus Hristos, pe cruce. De atâtea ori a așteptat răbdător ca tu să îi adresezi măcar niște cuvinte. De atâtea ori ți-a vorbit inima Lui încercând să îmbrățișeze inima ta. 
Când oamenii te-au părăsit și ai plâns, El era acolo. Și voia să te mângâie, dar nu l-ai lăsat. 
Când viața ți-a fost grea, El era acolo. A vrut să îți vină în ajutor, dar l-ai împins cât mai departe.
Când tu erai plin de fericire pentru reușitele tale, El era acolo. A vrut să se bucure alături de tine și să îți spună cât de multe victorii puteți avea împreună, dar nu ai avut loc de El și nici timp. 

Și astăzi, se îndreaptă din nou Dumnezeu spre inima ta. El continuă să îți șoptească că degeaba te rogi, dacă nu îl lași cu adevărat să se implice, dacă nu ceri voia Lui. Degeaba te rogi dacă un zid de despărțire este pus între tine și El, de toate păcatele tale. Degeaba te rogi, dacă continui să trăiești de parcă Dumnezeu nu ar exista în viața ta. 

Poate că a venit momentul să îi spui da lui Dumnezeu cu adevărat. Să spui da, Doamne, sunt aici și doresc ca Tu să vii în inima mea și să îmi schimbi viața. Doresc să călătoresc alături de Tine. I-am dat lumii multe șanse și tot ce mi-a oferit a fost o pură amăgire. Astăzi îți dau și Ție o șansă, primește-mă și arătă-mi ce ai Tu de oferit. Doamne, vreau să fiu curățit de păcatele mele, de tot ce mă apasă pe suflet. Îți mărturisesc cât sunt de păcătos și vreau să primesc iertarea datorită faptului că Domnul Isus a murit pentru mine. 
Nu mai vreau să trăiesc pentru lumea aceasta, pentru toate aceste lucruri trecătoare, ci vreau să trăiesc cu Tine. Pentru cer. Pentru veșnicie.

Astăzi Dumnezeu te cheamă și te așteaptă. Nu îl refuza..e poate ultima strigare.

Sursă imagine: Pinterest

No comments:

Post a Comment