Versetul zilei

Saturday, July 7, 2012

Nu sunteţi singuri!

Mă văd nevoită să scriu despre singurătatea ce ne înconjoară. De ce? Pentru ca observ că tot mai mult oamenii se simt singuri. Şi când spun că oamenii se simt singuri nu mă refer la acei oameni care nu au pe nimeni lângă ei, ci mă refer la persoane care au familia întreagă aproape şi totuşi se simt singure. Am întâlnit şi am fost una dintre acele persoane care deşi avea oameni dragi lângă ea , oameni care o iubeau cu adevărat, spunea " nimeni nu mă iubeşte".

Şi vin acum şi vă pun o întrebare: de ce credeţi că se întâmplă aceste lucruri?
De unde apar aceste gânduri? De ce oamenii se simt singuri deşi au persoane dragi lângă ei? De ce nu se simt iubiţi?

Cred că răspunsul nostru se împarte în 2.
1.Pentru că nu ştim să le arătăm celor care au  nevoie de noi că nu sunt singuri, că îi iubim şi suntem cu sufletul lângă ei. Nu ne facem timp să îi ascultăm, să le oferim o îmbrăţişare, o vorbă bună.
2. Pentru că în afară de dragostea şi atenţia celor din jur avem nevoie de dragostea şi atenţia lui Dumnezeu. Dacă nu-L avem în inima noastră atunci viaţa ne este goală, şi ne simţim singuri, ne simţim slabi...

Dragi oameni, nu contează ce vârstă aveţi, fiecare are momente când se simte singur, dar nu uitaţi un lucru , nu sunteţi singuri, nu aţi fost şi nici nu veţi fi, pentru ca Cineva acolo sus vă ţine de mână şi vă veghează fiecare pas!

23 comments:

  1. Aveam foarte multe momente în care mă simțeam singur. Dar știi ce făceam? Plecam într-un loc cu foarte multă vegetație, unde sunt multe flori, mulți copaci. Am descoperit că acestea fiind organisme vii, există un schimb... probabil energetic. Dacă te simți singur, probabil pentru că o faci pentru că ești captiv între cei 4 pereți de beton ai casei tale.
    Eu ca să îmi combat stările de singurătate interioară privesc cerul noaptea. Văd mii de stele. Îmi spun că deși le văd ca pe niște licurici, ele sunt de dimensiunile Soarelui. Este mai mult decât probabil ca în jurul lor să existe planete, din care cel puțin una este populată. Și mă gândeam că în timp ce eu privesc acea stea, o ființă de pe acea planetă privește Soarele și gândește exact ca mine. Am avut și eu de foarte multe ori stări urâte, încă mai am uneori. Dar slavă cerului, am învățat să le combat.
    Nu există decât un singur leac împotriva apatiei și a singurătății... natura. Căci natura este viață. Când ești înconjurat de viață nu te poți simți singur!

    ReplyDelete
    Replies
    1. frumoase ganduri ai...
      ai dreptate, nu te poti simti singur daca esti inconjurat de viata.

      Delete
  2. Aşa este!Dumnezeu e întotdeauna alături de noi,indiferent ce-am face.

    ReplyDelete
  3. Niciodata nu suntem singuri. Altii au familie dar nu stiu sa o pretuiasca , iar cei care nu au isi doresc . Eu nu pot intelege unele persoane , chiar nu pot .Am intalnit si eu astfel de persoane , dar nu am reusit sa-i conving ca au prieteni si o familie care tine la el .
    Dumnezeu este alaturi de fiecare , indiferent de moment si locatie !

    Sa ai un weekend minunat >:d<

    ReplyDelete
    Replies
    1. unii oameni se simt singuri cu tot cu familie, poate sunt nemultumiti , sau poate isi doresc mai mult ...

      Delete
  4. Un pansament pe rană postarea ta, dragă lavi!
    Mulţumesc!
    >:D<

    ReplyDelete
    Replies
    1. multumesc pentru aceste cuvinte incurajatoare :)

      Delete
  5. Daa...ne iubeste cineva,acolo sus!

    ReplyDelete
  6. Si eu ma simt singura mereu,dar cand vad frumusetile care ma inconjoara,si deobicei astea constau in lucruri simple il vad pe Dumnezeu si asta imi insenineaza inima!

    ReplyDelete
  7. nimeni nu e singur, dar cu totii am facut cunostinta cu singuratatea...:)

    ReplyDelete
  8. Si cand te gandesti ca unii aleg sa fie singuri!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. asa e...
      dar cred ca ei nu.si dau seama ca singuri o fac.

      Delete
  9. Foarte serios spun ca astfel de stari pot sa vina si dintr-o disfunctie tiroidiana de care, de obicei, persoana nici nu e constienta.
    Te simti singur si cand nu mai esti in conexiune cu Dumnezeu.
    Sa nu uitam de El!
    Seara placuta!

    ReplyDelete
  10. "Cineva acolo sus vă ţine de mână şi vă veghează fiecare pas!"...ai mare dreptate!

    ReplyDelete
  11. Si eu am trecut prin astfel de momente si inca mai trec.. poate pentru ca ma simt neinteleasa.. de multe ori am probleme cu mine insumi pe care ai mei nu le inteleg, sau le trateaza prea subiectiv-parinteste, probleme pe care nu le spui prietenelor si nici altor rude.. iar atunci trebuie sa te intorci din nou in tine si sa iti cauti singura rezolvarea.. cama sta e explicatia la mine..

    ReplyDelete