Versetul zilei

Sunday, February 2, 2014

Fiţi dragoste, pace, bucurie

 Sursă imagine: http://dei-matei.blogspot.ro

Fii acolo când cineva are nevoie de o strângere în braţe şi în jur nu este nimeni.
Fii acolo când ceea ce era totul cuiva s-a năruit într-o secundă
Fii acolo pentru prietenul tău când el nu poate fi lângă tine, tocmai asta este prietenia.
Dăruieşte necondiţionat oricând, oricui, fă din tine un templu al iubirii şi dăruieşte!

Viaţa este grea, dar este aşa pentru că prin asta Dumnezeu ne învaţă cum să fim , ne curăţeşte să putem ajunge în cer.
Viaţa pe pământ este doar o trecere, ne naştem goi şi nimic din ceea ce avem nu este cu adevărat al nostru. De multe ori îi dăm lui Dumnezeu prin biserică sau prin cerşetori din banii noştri, şi ni se pare că am făcut ceva atât de important dar adevărul este că Dumnezeu nu îl primeşte decât pe acel ce dă din inimă, El nu are nevoie de banii tăi, El vrea doar ca inima ta să fie transformată, vrea să devii un om cu un suflet puternic. Şi un suflet puternic înseamnă să poţi să ierţi pe oricine, aşa cum El te-a iertat pe tine, şi aici nu intră sintagma iert dar nu uit, pentru că atunci când Dumnezeu iartă îţi aruncă toate păcatele în marea uitării, nu vine să ţi le reamintească, la fel şi noi, trebuie să iertăm, să aruncăm unele lucruri în marea uitării şi niciodată să nu le mai amintim.

Viaţa este uneori plină de durere şi amărăciune dar asta numai pentru că avem de învăţat ceva din toate acestea. De multe ori ne plângem, noi suntem oameni, vrem doar fericire şi lucruri bune, dar v-aţi imaginat vreodata cum ar fi o viaţă plină de bucurii, toată lumea să fie fericită, toată lumea să facă după cum vrea, toţi să fim bogaţi. Nu ştiu ce fel de lume ar fi aceasta, dar nu am mai fi pe aceeaşi undă de măsură cu El, nu am mai avea nevoie de El şi nu ne-ar mai trebui cer. Iar la un moment dat am deveni pustii, goi, nu am mai avea pentru ce idealuri să luptăm şi ce dorinţe să ne punem, totul ar fi prea uşor.

Şi Dumnezeu a suferit când a fost pe pământ, El era un om al durerii, şi totuţi era o lumină pentru alţii.Era mai mult decât un om bun, El era Dumnezeu şi totuşi cred că puţini sau poate nici unul dintre noi nu a suferit ca El. 
Aşa, că luaţi-vă inima în dinţi, priviţi la cel care şi-a dat viaţa pentru voi pe o cruce, şi trăiţi în conformitate cu legile Lui, şi acelea sunt, iubiţi, iertaţi, credeţi, cereţi, rugaţi-vă, bucuraţi.vă, cântaţi, adevărul să fie pe buzele voastre, cinstiţi-vă părinţii.
Fiţi ceea ce aţi vrea ca alţii să fie pentru voi, fiţi dragoste, fiţi pace, fiţi bucurie, fiţi copii de Dumnezeu. Cine îl are pe Dumnezeu ca tată, are totul, nu mă credeţi pe cuvânt când zic asta încercaţi voi să vedeţi cum este.

5 comments:

  1. Chiar dacă lumea ni ar tremura sub noi, noi putem să dormim liniștiți: suntem în brațul Tatălui.
    Hai să iubim și să fim acolo pentru cei de lângă noi!

    ReplyDelete
  2. sunt atat de multe invataturi, idei si parca la moment toti inteleg si fac tot ce e frumos, insa intr-o situatie mai dificila lumea uita ce e dragostea :(
    ce frumos ar fi sa iubim incontinuu, sa facem bine si sa primim bine si tot asa...

    Pace si iubire iti doresc tie copil frumos!!!

    ReplyDelete
  3. Doamne ajuta,
    In urma cu 9 luni am demarat o campanie de strangere de fonduri pentru Dorinel Tilica.Dorinel s-a operat la ambii ochisori in luna Decembrie si acum este mult mai bine .Ne-am bucura nespus de mult daca ati scrie pe blogul d-voastra cateva randuri despre Petru Spatariuc un copilas de numai 8 luni care sufera de mai multe probleme cardiace.Toate detaliile despre acest copilas le gasiti pe blogul lui:http://petruspatariuc.blogspot.ro/ Va rog sa-mi lasati un mesaj pe adresa de e-mail :salveazaoinima@gmail.com
    Va multumesc anticipat!
    Cu respect
    Placinta Vlad -presedinte Asociatia Salveaza o inima
    0752753540

    ReplyDelete
  4. Eu cred că dacă dăruim iubire și înțelegere, vom primi și noi iubire mai devreme sau mai târziu. :)

    ReplyDelete