Versetul zilei

Tuesday, February 11, 2014

Nu vă îngrijoraţi de nimic!


 
Sursă imagine: www.thethingswesay.com

"Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus." Filipeni 4:6,7

 De multe ori când merg undeva obişnuiesc să privesc oamenii de pe drum şi nu de puţine ori constat că fiecare merge grăbit în direcţia lui fără să fie prea atent la ce se întâmplă în jurul său.
Stau uneori şi mă întreb care este povestea lor, povestea oamenilor care călătoresc zi de zi în autobuze, tramvaie cu mine, povestea oamenilor care trec pe lângă mine pe stradă şi îmi aruncă priviri sau nu. 

De multe ori îi judecăm după aparenţe pe cei necunoscuţi, nu vrem să le facem loc pe scaunul de lângă noi sau ne uităm ciudat la ei. Uităm că sunt oameni, oameni care zi de zi îşi poartă fericirea, grijile, nevoile pe umeri. Oameni care intră în acelaşi autobuz cu tine şi poate zici că eşti total diferit de ei fără să ştii că de fapt aveţi aceeaşi durere, că toţi căutaţi acelaşi răspuns.

Tot ce vor oamenii este înţelegere, iubire, o vorbă bună. Tot ce avem nevoie uneori să auzim este că va fi bine, că nu trebuie să ne îngrijorăm de nimic. Iar Dumnezeu ne-a spus asta şi dacă noi o ştim este bine să i-o spunem şi celui de lângă noi.
Vreau să spun că toţi suntem oameni, toţi avem nevoi şi griji pe care le purtăm după noi zilnic, eu vă zic ceva vouă, voi spuneţi acest ceva la alţii: Nu vă îngrijoraţi de nimic, cineva este în controlul tuturor lucrurilor, trebuie doar să ne încredem în El!

10 comments:

  1. Matei 6:27 ”Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui?” Chiar așa? Are rost să îți faci griji pentru ziua de mâine?

    Matei 6:34 ”Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei.”

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niste verste care completeaza tot..
      Deci nu ne ingrijoram :)

      Delete
  2. "Nankurunaisa" - totul va fi bine!
    E o expresie din Japonia care se traduce aproximativ asa. SPusa cu indarjire, ar ridica moralul oricui :)

    ReplyDelete
  3. Poate suntem și puțin egoiști. Ne gândim doar la propriile probleme, la propria nefericire când, de fapt, cei de lângă noi chiar au o suferință.
    Trebuie să ne deschidem sufletele.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, sunt de acord suntem egoisti cand vine vorba de probleme, ni se pare ca problema noastra e cea mai mare din lume...

      Delete
  4. Si sa ne iubim unii pe altii ... E greu cateodata , si sa ai increde , si sa-ti iubesti aproapele , si sa te iubesti pe tine .
    Dar asa e , suntem toti oameni , si frati , si Dumnezeu ne vrea pe toti fericiti .

    ReplyDelete
  5. Nu mai știu în ce film a fost replica Hakuna Matata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. In desenele animate The Lion King, la Timon si Pumba.

      Delete