Versetul zilei

Friday, April 7, 2017

Ușa potrivită se va deschide exact la timp

Sursă imagine: Pinterest

Există anumite intersecții peste care dai în viață, intersecții la care te blochezi. Ajungi într-un punct în care nu mai știi ce ai de făcut, nu mai știi dacă trebuie să mergi înainte sau dacă ar fi mai bine să dai înapoi, poți să mergi la stânga sau la dreapta...

Uneori ți se pare că ai atât de multe uși deschise în față, că ai atâtea drumuri pe care ai putea să alergi liber, dar, aparențele sunt înșelătoare. Există o singură ușă. Ușa potrivită, cea care se va deschide exact la timp, nici mai devreme nici mai târziu.

Te încăpățânezi. Ai vrea să se deschidă totul acum, ai vrea să îți primești răspunsul, să îți potolești dorul măcar cu o gură rece de apă, dar, nu se poate. Nu e timpul tău. Așteaptă-ți ușa.

Încă o zi, Dumnezeu va face o cale. Dumnezeu va scoate un drum, va deschide o ușă. El poate. Acordă-i timpul de care are nevoie.

Există cărări la care ajungi și ți se pare că sunt pentru tine, că te așteaptă. Ele sunt frumoase și vii colorate, însă nu sunt ale tale. Nu e cărarea ta.

Dumnezeu zice, să aștepți în tăcere. Atunci când alegi să mergi pe o ușă ce nu îți este destinată te poți pierde, riști să te rănești. Nu te grăbi.

Poate aștepți astăzi un răspuns, poate ți s-a deschis o ușă sau poate ți-ai dori să se deschidă una. Și eu am fost ca tine, tocmai de aceea vreau să îți spun să nu îți faci griji. Lasă-l pe Dumnezeu să rezolve problema ta, El poate face o cale, El poate da trecere.

Ușa ta se va deschide la timpul potrivit, timpul ales de Dumnezeu. Nu te poticni la alte uși, nu te alarma, nu dispera. Dumnezeu e în control. Ce e al tău e pus deoparte. 

12 comments:

  1. Mulțumesc pentru aceste cuvinte încurajatoare. Chiar sunt în ”sala de așteptare” a lui Dumnezeu. Dar știu deja că este nevoie de timp pentru ca lucruri mari să fie realizate și rugăciuni ”mari” să fie ascultate. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu drag...ma bucur daca iti sunt de folos. Sa stii ca raspunsul e pe masura asteptarilor...uneori chiar intrece asteptarea.

      Delete
  2. Asa voi face...
    Voi astepta ...usa mea...

    ReplyDelete
  3. Mulţumesc mult, dragă Lavinia. Cuvintele tale izvorâte din experienţă spun mult, mă pun pe gânduri, dar îmi dau şi speranţă. Domnul este bun şi este şi în controlul tuturor lucrurilor.

    ReplyDelete
  4. sigur ca da...mai este nevoie doar de cheia potrivita!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa este, precum spune Gelu...cheia e la noi in suflet, noi decidem daca deschidem sau nu

      Delete
    2. O zi binecuvantata!
      Sarbatori luminate! Caci lumina adevarata este Domnul!

      Delete
    3. Multumesc frumos, la fel iti doresc si eu tie!

      Delete
  5. Fii binecuvantata. Draga mea ! Scrii foarte frumoas ,continua! Ne este de folos

    ReplyDelete