Versetul zilei

Sunday, April 30, 2017

Cândva erai o promisiune


Bătea vântul, cerul era cenușiu și pământul tremura. Te-am văzut. Stăteai îngenunchiat. Erai rănit. Aveai haina ruptă și pătată și îți doreai cu ardoare un suflet doar al tău. Te rugai pentru mine. Și ai așteptat atât de mult, strigai către ceruri de atâtea ori și nu primeai răspuns. Într-o zi, am venit.
Nu mi-ai spus-o niciodată cu aceste cuvinte, dar, știu, cândva eram o promisiune, promisiunea lui Dumnezeu pentru tine.

O ploaie de toamnă, o inimă rănită și un suflet ciobit. Nu așteptam nimic de la oameni și totuși, Dumnezeu mi te-a trimis. Acum mi-am dat seama: cândva erai o promisiune, promisiunea lui Dumnezeu pentru mine.

Au venit furtuni și ploi, au venit uragane și pământul s-a cutremurat de atât de multe ori, iar inima, oh, inima a fost aproape frântă. Valurile s-au izbit cu putere de mine, de tine. Norii s-au întunecat mai tare ca niciodată și malul a părut atât de îndepărtat. ”Unde ești Doamne?” am întrebat printre suspine și tăcerea din jur a fost atât de apăsătoare încât nimeni nu a auzit-o.
Într-o zi, după lungi așteptări am primit un dar. Am zâmbit. Am plâns. Am zâmbit din nou. Am plâns din nou și într-un final am șoptit către acel dar: cândva erai o promisiune, cândva erai un vis, astăzi ești o împlinire, ești aici.

Furtuni vin mereu. Valurile lovesc fără încetare și vântul bate, dar când îmi este greu privesc darurile pe care Dumnezeu mi le-a dat. Privesc la ceea ce odată doar visam, la ceea ce mi se părea imposibil și îmi zic: Dumnezeu e în control. Vei fi o întâmplare. 

S-a dus Aprilie, nu știu cum ai trecut prin această lună, prin această primăvară, prin acest an, însă începe o nouă lună, luna mai.
Gândul pe care aș vrea să îl porți cu tine de astăzi înainte: Dumnezeu are întotdeauna promisiuni pentru tine și nu întârzie niciodată în a le aduce la împlinire. Oricare ar fi lupta ta, visul tău, încredințează totul în mâna Celui prea înalt și șoptește cu îndrăzneală: astăzi ești o promisiune, curând vei fi o întâmplare!

Crezi?

Sursă imagine: Pinterest

7 comments:

  1. Zeci de ani am crezut,cu un cuget curat,
    Prin pustiu ratacind,obosit si-nsetat.
    Întuneric profund,de pamânt ancorat,
    Cu privirea în jos,spre tarân'aplecat !

    Eram surd,eram orb,nu vedeam stralucind,
    Pe Cel mort,si-nviat,îmbracat într-un nimb.
    Pâna când am privit,înspre cerul înalt.
    Si am vazut pe Stapân,pe al meu Împarat !

    El cu drag ma privea,si încet mi-a soptit:
    "Eu sunt Alfa si Omega",Eu sunt etern,infinit,
    Sunt Creatia Divina,Cel ce birueste moartea
    V-am adus în lume pacea,dragostea si LIBERTATEA !

    Un Mai plin de har si pace în suflet !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu doar le scriu,dar le primesc
      prin revelatie Divina.
      Prin ele-ncerc sa-I multumesc,
      Celui Ce Este-n veci LUMINA !

      Delete
  2. Cred în Dumnezeu si în hotărârile Lui.
    Într-o zi, de toamna, Dumnezeu mi-a sărutat sufletul într-un mod în care nu poate fi nicicând uitat. Este momentul în care sufletul meu a făcut cunostinta cu propriul trup.
    Ziua in care am deschis ochìi asa cum nu am facut-o niciodata. Atunci am inteles ca nu trebuie sa-ti pierzi speranta niciodata.
    Viața este o călătorie spre nemurire. Dintre toate stelele eu am ales doar una care îmi luminează întunericul existențial.
    Opțiunea mea este un act de iubire. În felul acesta am mulțumit Domnului pentru darul vieții… Așa am știut eu să mulțumesc, prin Iubire. Nimic și nimeni nu este întâmplător în viața noastră. Fiecare din noi reprezintă un dar pentru ceilalți.
    Mă plec cu recunoștință tuturor celor care mi-au așezat un cuvânt, un gând în inimă. De la fiecare om care îmi apare pe cale am ceva de învățat.
    Trei sfaturi dragi îmi sunt: „Cine se pregăteşte este deja!”, „Să caut mereu lumina din viața oamenilor” și „Hai să vorbim ceasuri întregi despre tăcere!”.
    Suntem aici într-o continuă lecție și poveste de iubire.
    Iartă, iubește, binecuvântează, ești o minune! Bucură-te, suflete!
    Îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru toate pe care le știu și nu le știu şi pentru tot ce mi se va mai îngădui să cunosc şi să mă bucur.
    Nu îi cer nimic pentru că știe El de ceea ce am nevoie, nu trebuie să-L învăț eu ce și cum. Mă las dansat pe melodia vieții. Doamne, fie voia Ta! Îți mulțumesc, Doamne, că Te-ai gândit să fiu și eu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur sa citesc ce mi-ai scris, si ma rog ca Dumnezeu sa te tina in continuare alaturi de El pe drum.

      Delete