Versetul zilei

Sunday, July 2, 2017

Dumnezeu scrie povești de dragoste

Am citit astăzi comentariul unei persoane care zicea ceva de acest gen: ”nu înțeleg de ce oamenii zic că Dumnezeu i-a adus împreună și după un an se despart”.

Nu știu dacă există suflete pereche, dar știu că Dumnezeu scrie povești de dragoste pentru cei care doresc asta, pentru cei care îl implică în viața lor pe Dumnezeu. 

Când Dumnezeu îți scrie povestea de dragoste urmează niște pași: 

1. Dumnezeu începe cu tine. Te modelează, te prelucrează. Te trece uneori prin probe și te ajută să devii persoana potrivită. Dumnezeu investește în tine. 

2. Dumnezeu are grijă ca tu să întâlnești persoana potrivită. Cred că ai observat și tu că există unii oameni cu care poți crea o legătură ușor, sunt acei oameni care par să meargă în aceeași direcție cu tine. Și totuși, nu toți sunt ceea ce tu ai nevoie.  Dacă rămâi ancorat în El, Dumnezeu te va conduce către omul de care ai nevoie. 

3. Împletește funia în trei. Nu veți fi niciodată suficienți atâta timp cât sunteți doar voi doi. Dumnezeu trebuie să fie în centrul armoniei voastre. El, Cel care v-a unit trebuie să rămână în voi. 

Persoana iubită este ca și o floare. Dumnezeu ți-o scoate în cale, îți dă uneltele necesare și îți șoptește: ți-am dăruit-o, acum ai grijă de ea. Voi fi aici cu tine, pas cu pas. Dacă nu știi ceva, mă întrebi. Dar, de tine depinde ce faci mai departe. Dumnezeu nu este responsabil pentru tine, dacă tu nu te mai ocupi de floare, dacă nu o mai îngrijești sau dacă ți-e greu să îi torni apă. Dumnezeu nu mai răspunde pentru tine, dacă El te întreabă: ai nevoie de ajutor? Și tu spui, nu. 

Nu-l mai învinui pe Dumnezeu pentru relația ta eșuată. Și nu mai zice, pentru ce Doamne ne-ai unit și acum ne-ai despărțit, căci Dumnezeu rămâne fidel poveștii de dragoste pe care a scris-o și funiei în trei pe care a împletit-o, noi suntem cei schimbători, cei care pleacă și renunță.

Sursă imagine: Pinterest

2 comments:

  1. Fiecaruia din noi ii este dat sa traiasca povesti fericite si triste, povesti care ingenuncheaza sufletul si povesti care il inalta. Fiecare iubire trebuie traita, indiferent cat e de dureroasa sau nu, indiferent de cat e de scurta sau lunga. Trebuie traita cu toata inima, clipa de clipa, pentru ca clipa de acum este singurul lucru real pe care il avem. Nu putem sa Il invinuim pe Dumnezeu pentru suferintele noastre.Trebuie sa-I multumim!Suferintele te face intelept! Timpul m-a invatat sa simt oamenii adevarati, reali, autentici. Este o comoara nepretuita in oamenii care se arata asa cum sunt, fara masti si care traiesc cu sufletul. Intr-o lume a mastilor, oamenii autentici se gasesc greu. Uneori nu ii recunoastem pentru ca suntem prea obisnuiti ca toata lumea sa se prefaca, sa nu se arate asa cum e si ii punem pe toti in aceeasi oala.
    Insa, daca te uiti cu sufletul si nu cu mintea, vei invata sa diferentiezi oamenii care se dau ceea ce nu sunt de cei care sunt asa cum se arata. Te vei uita in ochii lor si le vei vedea sufletul prin ei. Iar atunci cand ii gasesti, pretuieste-i si lipeste-te de ei. Pentru mine, un om autentic inseamna un om viu pe de-a-ntregul.
    Dumnezeu m-a invatat ca chiar si dupa cele mai intunecate nopti, soarele rasare din nou. Am platit scump fiecare lectie predata de iubire, dar acum stiu ca a meritat pretul.Nu as schimba nimic din ce a fost pentru ca daca as schimba ceva as fi alta persoana. Mai buna sau mai rea, asta nu am de unde sa stiu, insa cu siguranta nu as mai fi eu. De departe, cel mai important lucru pe care l-am invatat a fost sa imi ascult inima indiferent de circumstante si sa fiu eu, cum sunt. Pentru ca iubirea in fata caruia trebuie sa iti pui o masca nu este iubire. Pentru ca cine te iubeste cu adevarat iti iubeste in primul rand sufletul, te iubeste complet si neconditionat.
    Si iubirea adevarata o primesti dupa lungi suferinte...e o rasplata pe care o primesti de la Dumnezeu.

    ReplyDelete
  2. Fiecare suntem o scrisoare a iubirii lui Dumnezeu.Suntem expresia Întelepciunii Lui Dumnezeu prin Hristos Isus,prin care si pentru care au fost facute toate lucrurile din cer si de pe pamânt.
    "Pentru ca prin El au fost facute toate lucrurile care sunt în ceruri si pe pamânt,cele vazute si cele nevazute: fie scaune de domnii,fie dregatorii,fie domnii,fie stapâniri.Toate au fost facute prin El si pentru El." (Col.1:16)
    Fii binecuvântat,Suflet drag !

    ReplyDelete