Versetul zilei

Sunday, September 24, 2017

Prietenii pe care nu i-ai cunoscut încă

În spatele fiecărui om se ascunde o poveste de viață, te-ai gândit vreodată la asta?
Am observat că noi obișnuim să ne împrietenim cu oamenii de care ne place, oamenii cu care avem ceva în comun sau poate cu oamenii pe care viața ni-i scoate în cale. Te-ai gândit vreodată și la alți oameni în afară de cei cu care te înțelegi?

Există oameni peste tot. Prin autobuze, prin parcuri, pe la locurile de muncă, pe stradă. Ne interesăm măcar o dată de persoana lor? 
Să fim sinceri. Poate că răspunsul tău este nu. Și poate că dacă ai putea m-ai întreba: de ce să mă gândesc la ei?
Am să îți răspund: de ce să nu te gândești la ei? Sunt și ei oameni, la fel ca și tine. În spatele chipului pe care îl vezi pe stradă se ascunde un suflet, un om, iar în spatele fiecărui om se ascunde o poveste de viață. 

Cine sunt oamenii pe lângă care pășești zilnic? 
Gândește-te că ei sunt prietenii pe care nu i-ai cunoscut încă. Ce poți face pentru ei? Ți-ai pus vreodată această întrebare?
Poate că dacă fiecare om din această lume s-ar opri măcar o dată pe zi și și-ar pune această întrebare lumea ar fi un pic mai bună. 
Și poate că nu ai cum să faci ceva pentru fiecare om pe lângă care treci. Dar îți stă în putere să alegi măcar un om pentru care să faci ceva. Începe cu cei apropiați, cei ce sunt cel mai aproape de tine și continuă să te distanțezi încet până ajungi și la alți oameni. 

Observ că noi suntem buni numai cu cei care ne fac bine, cei care se interesează de noi și se comportă drăguț cu noi, dar știai că și omul țâfnos are o poveste? 
Și omul care te supără și se comportă urât are poveri și nevoi. 

Astăzi, îți lansez această invitație sau provocare, o poți lua cum dorești tu, gândește-te ce ai putea să faci pentru oamenii din jurul tău, ei ar putea fi prietenii pe care nu i-ai cunoscut încă, așa că fă pentru ei exact ce ai face pentru tine și pentru cei ce îți sunt prieteni.

Sursă imagine: Pinterest

2 comments:

  1. Chiar mi s-a întâmplat de multe ori să merg pe stradă, să privesc oamenii și să mă întreb “oare cum e viața lor?”

    Frumos articol. Spui un adevăr.

    ReplyDelete