Versetul zilei

Sunday, October 15, 2017

Octombrie ticăie

Eram într-o zi la lucru, mă întâlnesc cu o colegă, mă întreabă ce fac: eh, aștept să treacă și ziua asta, îi spun. Iar ea îmi răspunde: știi, noi așteptăm să treacă zilele dar nu ne dăm seama că trecem și noi odată cu ele. 

O prietenă îmi zicea zilele trecute: timpul e prețios, nu ți-ai dori să îl investești în ceva mai de valoare? Ai grijă cum ți-l petreci. 

La începutul anului 2017 am început un articol, mi-am propus ca în fiecare lună să scriu ce am învățat. Astăzi am editat acel articol și am observat că au mai rămas goale doar noiembrie și decembrie. Așa repede a trecut anul.

Știi, timpul e un dar. E un dar pe care îl putem trata cu superficialitate și nepăsare, un dar pe care îl putem irosi, sau e un dar de care putem avea grijă, un dar pentru care putem investi.

Știi, viața trece. S-ar putea ca acum să ai probleme, s-ar putea să fii atât de prins în anumite lucruri încât nici să nu îți dai seama că e o întreagă lume afară, care te așteaptă, doar pe tine. Să știi că totul e trecător, chiar și problema aceea care te sâcâie acum.

S-ar putea ca acum să fii numai în distracții, s-ar putea să nu îți pese deloc de alții. Dar spune-mi, oare chiar merită felul în care îți petreci timpul? E chiar ceea ce ți-ai dorit?

Timpul e prețios. Odată pierdut nu se mai întoarce. Nu ai vrea să faci ceva care să aibă valoare, nu ai vrea să investești timpul pe care l-ai primit?

Cum să faci asta?  Începe prin a-ți urma inima. Ea sigur știe ceva.

Nu mai aștepta să treacă ziua, indiferent că ești acasă, la lucru sau oriunde, caută să faci din timpul pe care îl ai la dispoziție cel mai bun moment al tău. 

Dacă sunt oameni în jur iubește-i și întreabă-te ce poți să faci pentru ei. Dacă este natură în jur, dacă sunt lucruri făcute pentru tine, admiră-le, iubește-le, fii mulțumitor. Dacă ești în probleme întreabă-te cu ce vei ieși de acolo, ce încărcătură vei lua cu tine? Poate vei crește sufletește, poate vei fi un om mai bun, mai aproape de cer.

Octombrie ticăie. Nu îl lăsa să ticăie degeaba. 

Îți las o provocare. O poți numi provocarea zilei. Să știi că mi-o las și mie, nu doar ție. Te provoc ca la finalul fiecărei zile să te întrebi: în ce mi-am investit timpul azi? A meritat? Ce aș schimba dacă aș lua ziua de la capăt?

Sursă imagine: Pinterest

4 comments:

  1. Nimic nu-i de schimbat,când Domnul e mereu în fatza,
    Caci fiecare clipa e minunata,e un har primit în dar.
    Caci Cel ce ne-a adus din întuneric si din moarte la viata,
    Ne însoteste si ne-ajuta,pe drumul vietii spre Calvar !

    Fiti binecuvântati !

    ReplyDelete
  2. Timpul este cel mai pretios dar oferit de Dumnezeu omului muritor, aceasta capodopera rational-sentimentala unica si paradoxala, creata dupa chipul si asemanarea Sa, în care a sadit valorile absolute ale iubirii Sale, prin sângele Fiului Sau Întâi nascut din femeie, în care-Si gaseste toata placerea, Mielul sacrificat din dragoste pentru lume, pentru ca toti cei ce-L vor accepta ca jertfa pentru pacatul neascultarii, prin credinta în EL, prin nastere din nou, din apa si Duh, sa învinga moartea si Locuinta mortilor, trecând prin pustiul acestui timp relativ,efemer,scurt si imprevizibil, dincolo de Iordan în Canaanul ceresc,unde curge lapte si miere,într-o fericire si viata vesnica, atemporala, tainica, "...ascunsa cu Hristos în Dumnezeu."
    Fiti binecuvântati.

    ReplyDelete