Versetul zilei

Friday, October 27, 2017

Știi tu că ai ziua de mâine?!

Mâine. Mâine voi merge, mâine voi face. Astăzi nu am timp. Astăzi nu vreau. Astăzi nu pot.
Mie îmi place să amân lucrurile. E un obicei prost, dar nu mă pot lăsa de el. Și tot zic, mâine, mâine.
Duc mâine scrisorile la poștă, o sun pe mama mâine, fac mâine curat, mă văd cu tine mâine.

Și dacă aș putea să trag acel mâine de coadă și să îl mai lungesc puțin ar fi chiar perfect. Întrebarea este știi tu că ai ziua de mâine?

Nu știu dacă doar mie mi se întâmplă, dar câteodată mi se pare că tot timpul din lume e al meu. Mi se pare că am totul la dispoziție și că nu e nimic dacă pierd vremea. Însă timpul nu este dator cu nimic, nimănui iar ziua de mâine nu vine întotdeauna.

Nu poți ști care este ziua în care viața ta se va opri în loc. Așa că încetează să mai zici mâine și începe să trăiești, începe să gândești în termeni de astăzi și acum, pentru că timpul prezent este tot ce ai.

Poate e la modă să spui că ai doar o viață și că poți trăi cum dorești. Dar oare chiar ne trăim viața după cum vrem noi?
Oare nu facem compromisuri? Nu zicem da oamenilor cărora ar trebui să le zicem nu? Nu îi purtăm cu noi până când nu se mai poate?
Oare nu ne pierdem, nu ne lăsăm inima în spate uneori?
Nu lăsăm timpul să treacă pe lângă noi zicând tot mâine pentru că ne este prea grea să ieșim puțin din zona noastră de confort?

Dacă ești astăzi aici, lasă-mă să îți spun ceva. Ziua de mâine nu îți este garantată, așa că trezește-te! Analizează-ți viața și fă puține ordine. Păstrează oamenii care te iubesc, nu îi purta cu tine pe cei care doar te trag în jos. Păstrează oamenii care te ajută să crești și mai apoi ajută-i și tu pe alții să crească.
Investește-ți timpul. Folosește ziua de azi cu înțelepciune. Bucură-te de moment. Bucură-te de această etapă a vieții tale.

Recunosc, îmi este tare greu să renunț la acel mâine, dar s-ar putea ca tot ce am să fie astăzi și aș vrea să prețuiesc timpul. Ce spui, încercăm împreună?

Sursă imagine: Pinterest

5 comments:

  1. Replies
    1. Ai dreptate, ziua de maine...nu e musai sa vina!

      Delete
  2. Da. Sunt de acord!
    Sună bine! :)

    ReplyDelete
  3. Doar împreuna, uniti cu Hristos în Dumnezeu, vom reusi sa-l biruim pe cel rau...

    ReplyDelete
  4. Compromisuri facem la orice pas, totusi...

    ReplyDelete