Versetul zilei

Saturday, September 22, 2018

Poate că tu nu auzi, dar inima ta plânge

Sursă imagine: Deviantart
Ai pus accent pe trupul tău. Te-ai asigurat că este îmbrăcat, hrănit, spălat, parfumat și scos la vedere, ca o bucată de carne pusă pe raft la magazin. Nu ai pus un preț pe el, dar aproape că ai fi ajuns și acolo. Te-ai delectat cu like-uri și cu priviri deocheate și ți-ai zis că asta este fericirea ta. Dar oare ai uitat că ai o inimă? Ai auzit-o vreodată plângând?
Poate că tu nu auzi, dar inima ta plânge. Plânge pentru că este goală și neîngrijită. Pentru că în goana ta după plăceri în această lume, ți-ai abandonat inima și ți-ai ridicat trupul pe un piedestal. Ți-ai dorit admirația oamenilor și ai căutat să fii bine văzut. Dar oare asta este ceea ce contează cu adevărat? 

Ai pus accent pe avere. Ai muncit și ți-ai dat toată suflarea pentru ca să ai tot ceea ce îți trebuie. Te-ai asigurat că nu vei duce lipsă de nimic. Practic, tu ți-ai cumpărat fericirea. Te-ai gândit că atâta timp cât ai casă, mașină, haine de firmă și poți călători prin lumea întreagă, ai totul. Dar oare ai uitat că ai o inimă? Ai auzit-o vreodată plângând? Oare știi tu că inima ta tânjește după mult mai mult decât atât?
Poate că tu nu auzi, dar inima ta plânge. Plânge pentru că este goală și neîngrijită. Pentru că în drumul tău prin această lume, ai uitat cine ești de fapt și încotro te duci. Ai uitat că vine o zi în care averea nu îți va mai folosi la nimic, pentru că acolo unde te duci, banii nu au nici o valoare. Vine o zi în care moartea îți va bate la ușă și aici o să rămână tot ce ai strâns cu atâta ardoare. Spune-mi, chiar se merită să dai tot ceea ce ești pentru așa ceva? Chiar se merită să faci totul pentru acest trup muritor?

Ascultă-ți inima cum plânge. Ascultă-ți sufletul cum tânjește să fie îmbrăcat, hrănit, spălat și scos la vedere. Nu, trupul tău nu este tot ceea ce ai și nu, nu trebuie să dai totul pentru o mână de țărână care astăzi există dar mâine va înceta să mai fie. Tu ești un suflet, comportă-te ca atare. Nu îți mai irosi viața alergând după plăceri, căutănd să îți găsești împlinirea în ceea ce oamenii văd în tine. Ești mai mult decât atât. Când ai să înțelegi asta?

No comments:

Post a Comment