Versetul zilei

Sunday, October 28, 2018

Timpul are termenul lui de expirare

Sursă imagine: Pinterest

Găsește timp să privești un răsărit de soare și un apus. Să îți iei un răgaz, un moment de liniște în care să reflectezi la ziua ce tocmai a trecut, la dimineața ce ți-a fost oferită. Știai tu oare că timpul e un dar? Un cadou pe care ți-l faci singur. Cum așa? Ei bine, de fiecare dată când ți se oferă o bătaie de inimă, o dimineață și o sclipire în suflet, tu ai parte de timp. Și atunci, timpul îți este oferit, cum să fie un cadou pe care ți-l faci singur? Este adevărat, timpul îți este oferit, însă tu ești cel care alegi ce să faci cu el. Tu ești cel care alegi dacă îl irosești sau dacă îl prețuiești la valoarea lui maximă. Vezi tu, în fiecare dimineață noi primim aceeași măsură, același gram de timp, dar fiecare dintre noi îl petrecem într-un mod diferit. 

Oare, dacă timpul ar fi de vânzare și în posesia lui nu ar putea intra decât oamenii bogați, ce am face? Cât am fi dispuși să plătim pentru câteva minute?
Și totuși, Dumnezeu nu ne-a cerut nimic în schimbul timpului, ni l-a oferit ca pe un cadou. Îl folosim noi oare cu înțelepciune? Îl valorificăm?

Oh, timpul are termenul lui de expirare. Într-o zi, ticăitul inimii noastre va sta în loc. Va înceta să mai facă zgomot și atunci timpul ni se va lua. Vom regreta? Sau vom ști că am trăit așa cum s-a putut mai frumos și mai bine?

Găsește timp să îți suni familia. Să stai de vorbă cu un prieten, să îl întrebi cum i-a fost ziua. Să bei o cafea alături de cineva, să oferi un zâmbet și o îmbrățișare. De fapt, cele mai minunate și mai scumpe lucruri din viață sunt chiar gratuite, la îndemâna oricui. Acestea sunt iubirea de oameni, iubirea de Dumnezeu, îmbrățișările, sărutările, strângerile de mână. Un surâs, o vorbă caldă, un cuvânt pentru suflet. Sunt chiar acele lucruri care nu pot fi cumpărate, nici deținute, ci pot fi doar iubite și ancorate în suflet. 

Găsește timp să citești o carte. Să afli și alte povești de prin această lume. Să vizitezi fiecare colțișor al naturii, să te plimbi cu bicicleta, sau pe malul unui lac. Să te așezi pe iarba verde și să te bucuri pentru că ești. Timp pentru a mânca o prăjitură și a bea o limonadă. Timp pentru tine. 

Găsește timp pentru stele. Pentru a le privi și a sta de vorbă cu Cel ce este dincolo de ele. Pentru a îl întreba ce face, ce dorește de la tine, El cel care te-a creat pe tine și lumea întreaga. Ascultă tăcerea. Ascultă răspunsul. 

Găsește timp pentru o melodie frumoasă și pentru un film a cărui poveste merită văzută. Timp pentru a vedea oamenii de lângă tine și poveștile lor. 

Găsește timp. Pentru că timpul este acel cadou pe care ți-l faci tu singur, ori de câte ori realizezi cât de valoros este și cât de ușor se poate pierde. Găsește timp pentru această frumoasă viață, cu bune și cu rele care merită prețuită, trăită la cote maxime și învățată. Găsește timp pentru sufletul tău și mai apoi, dăruiește acel timp celor din jur. 

1 comment: