Versetul zilei

Tuesday, December 1, 2015

Din toată inima pentru România

Nu cred că sunt singura care ar pleca dacă ar avea ocazia, din România, pentru că haideți să fim sinceri nu vedem un viitor aici. Nu vedem un trai mai bun aici. Nu de puține ori am suferit de lipsa de bani, de sărăcie, iar eu ca eu, dar am auzit povestea unor oameni ce mi-a sfâșiat inima, și asta din cauză că România are posibilități, dar se vinde și ne lasă să trăim în sărăcie. Așă că da, aș pleca, aș pleca spre o viață mai bună, aș pleca undeva unde nu aș consuma toți banii ce îi câștig pe chelutuieli. Aș pleca, și nu cred că sunt singura care ar face asta.

De ce m-a pus Dumnezeu în țara asta, mă întreb uneori însă nu știu răspunsul. Ce știu însă e că iubesc România, e casa mea. Oriunde m-aș duce, oricând, m-aș întoarce. 
Casa mea nu e printre străini, și așa gândesc și toți cei care au plecat ca să câștige o pâine, s-ar întoarce dacă ar putea.

Am citit azi afirmațiile unora, cum că în toate celelate zile vorbim urât de România iar azi, de 1 decembrie toți o iubim.
Adevărul este că iubim în fiecare zi România, doar că nu ne dăm seama. Uneori suntem supărați, uneori nu știm care e rostul a toate, dar tot ne iubim țara, tot români suntem și rămânem indiferent de unde ne va purta viața.

Câți ar mai pleca dacă viața ar fi mai bună aici? Câți? Nimeni, pentru că iubim România și am vrea din tot sufletul să putem să rămânem.


2 comments:

  1. Multi din cei plecati s-ar intoarce acasa daca lucrurile ar fi normale...daca ar fi siguranta, si respect,si consideratie..nu toti pleaca din tara pt bani, ci pt o viata normala..

    La multi ani! Oriunde o sa alegi sa traiesti ;)

    ReplyDelete
  2. Foarte frumos!!! Pupici Loredana xxx

    ReplyDelete