Versetul zilei

Thursday, October 6, 2016

Ai furat clipe

Sursă imagine: deviantart.com

Te-ai crezut perfect. Te-ai gândit că tu ești altfel, că ești pătrățica care nu se potrivește oriunde și că într-o zi ceva sau cineva te va completa doar pe tine.
Ai fost surd și orb, nu ai văzut valurile ce se aporopiau atât de amenințătoare din depărtare așa că ele te-au lovit din senin.
Valurile au distrus totul.

Când te-ai trezit ți-ai dat seama că ceva nu mai era la fel. Ai privit în oglindă și te-ai văzut mai singur ca niciodată, atunci ți-ai dat masca jos. În ce moment ți-ai pus-o? Nici tu nu mai știi asta, dar ai realizat ceva, ceva ce te-a durut. Imaginea din oglindă striga cu disperare către tine: ești la fel ca toți ceilalți, îți spunea.

Te-ai spart în mii de cioburi și te-ai adunat apoi singur de pe jos, doar ca să îți demonstrezi ție că încă poți fi cineva, dar era deja în zadar, ai realizat atunci că mereu ai fost un simplu om, un nimeni.

Ți-au căzut lacrimi dar erau reci și fără vlagă. Nu te-ai deranjat să pui suflet în ele pentru că nu ai vrut să o faci. Te-ai întrebat în șoaptă, de parcă ți-era prea frică până și ție să îți auzi vocea, care a fost momentul acela ce te-a preschimbat într-o umbră trecătoare și rece ce respiră degeaba, dar nu ai știut să îți răspunzi așa că ai tăcut.

Ai tăcut și ai furat clipe în continuare, zicându-ți că totul e și așa pierdut iar tu nu mai poți face nimic acum.  

4 comments:

  1. sugestiva imagine!
    o toamna frumoasa sa ai!

    ReplyDelete
  2. Hm, asta mi-aduce aminte de sentimentul acela ciudat ca dincolo de suprafata oglinzii este alta lume, nu doar o reflexie, si un alt om te priveste. Ai senzatia ca, daca te intorci, omul din fata ta va continua sa te priveasca.

    ReplyDelete
  3. Când vasul cel vechi,slabit si uzat,
    Se sparge în zeci de bucati pe pamânt,
    De Jertfa Cea Sfânta va fi restaurat,
    Iar Duhul,Puterea-l va face mai Sfânt!

    ReplyDelete