Versetul zilei

Tuesday, January 3, 2017

Tu ești Eva unui Adam

Sursă imagine: deviantart.com

Tu. draga mea, ești Eva unui Adam. Sunt sigură că undeva pe lumea aceasta există o persoană pentru tine, o persoană cu care ți-ai putea potrivi viața.
Uneori drumul până la acel Adam e dificil, întâlnești alți ”ei” pe cale și te derutezi.

Ce nu înțelegem noi, fetele câteodată este de ce acel ”el” nu apare atunci când ne dorim noi. De ce trebuie să așteptăm, de ce dăm în schimb peste atâtea persoane greșite și avem parte de așa multă suferință.

Trebuie să știm că pentru a-l întâlni pe acel ”Adam” trebuie să fim pregătite pentru el, pentru o viață în doi.
Dragostea are timpul ei și implică anumite responsabilități, tocmai de aceea nu este bine să grăbim lucrurile.

Este greu să ai răbdare, mai ales când toți ceilalți și-au găsit deja persoana cu care vor să își împartă viața, însă Dumnezeu știe ce face.

Atunci când renunți la planul Său și pui pe primul loc dorințele tale, strici totul. Dumnezeu știe ce îți dorești, Dumnezeu știe că vrei un om lângă care să îți petreci întreaga viață. Dumnezeu nu doar că știe dar se și ocupă de acest aspect. El are deja în vedere o persoană, lucrurile sunt în mișcare dar nu sunt finalizate. Dumnezeu vrea să ai răbdare...

Tu ești Eva unui Adam, dar mai înainte ca să îl întâlnești pe el trebuie să îl lași pe Dumnezeu să investească în tine și în el. Ai răbdare, fiecare treaptă a vieții e importantă, cu timpul de acum nu te vei mai întâlni...

Da, dragostea este frumoasă dar și singurătatea are farmecul ei. Dumnezeu vrea să te bucuri de ceea ce ai acum, vrea să îi înmânezi Lui stiloul iar la vremea hotărâtă de El, Adam al tău, cel care a fost păstrat special pentru tine va intra în viața ta. 

5 comments:

  1. Asa este... si eu sunt Eva unui Adam, de 40 de ani deja! Si sa stii ca asa este, trebuie sa ai rabdare si înainte dar mai ales dupa, ca sa poti sa întaresti ceea ce Dumnezeu a legat! :)

    seara placuta Lavi <3

    ReplyDelete
  2. Cat de frumos spus si adevarat. Multumim!

    ReplyDelete
  3. Minunat de adevarat! Când iubesti astepti pentru ca sufletul zboara si invata rabdarea.
    Iubirea, ca poruncă, este cea mai înaltă dintre porunci, şi ca virtute, este cea mai înaltă dintre virtuţi. Însă, în lămurirea acestei chestiuni şi în completare, aş putea spune că „a iubi” înseamnă a aduce pe cel iubit în tine însuţi, a nu-l lăsa în afară de tine, al purta în tine. Asta înseamnă să iubeşti – să porţi în tine, să poţi spune persoanei iubite: „Nu eşti numai în afară de mine, ci eşti în mine şi mai ales în mine”.
    Dacă iubeşti pe cineva, îl primeşti cu defecte cu tot, şi dacă nu-l iubeşti, nici calităţile lui nu contează pentru tine.A iubi pe cineva ca pe tine însuţi înseamnă nu numai a-l sprijini, a-i da ceva, ci însemnă şi a căuta promovarea lui in viata ta, a căuta înaintarea lui, a căuta odihna lui, să fie odihnit prin existenţa ta:
    „În jurul tău să poţi să-i fericeşti pe toţi”.Iubeşti atunci când primeşti pe cineva în suflet, când îi faci loc în inima ta. Când îl iubeşti, îl primeşti, îl faci al tău. Face parte din lumea ta de gând, face parte din inima ta, intră în cuprinsul fiinţei tale, intră în componenţa ta, face parte din tine însuţi. Atunci îl iubeşti.
    Este important de ştiut că un om cu iubire este întotdeauna cuviincios, politicos si mult rabdator.
    Iubirea este fericire. Fericirea adevărată izvorăşte din iubire.

    ReplyDelete