Versetul zilei

Thursday, February 2, 2017

Cum mi-a răspuns Dumnezeu la rugăciune

Sursă imagine: Pinterest

Nu știu la ce te așteptai atunci când te-ai oprit aici, dar, acest articol nu este la fel ca toate celelalte. Acest articol e diferit. Spune-i cum vrei tu, o istorioară sau o mărturisire personală. 

Articolul acesta este despre cum mi-a răspuns Dumnezeu la rugăciune. Știu, că poate pentru unii oameni ceea ce urmează să scriu va fi ceva banal, dar pentru mine, e motivul pentru care zâmbesc și am lacrimi în ochi în același timp, astăzi. 

În primăvara lui 2015 am fost ultima oară acasă. De atunci nu mi-am permis să mai merg. Sunt în România dar sunt departe de casă. Mai exact ai mei, sunt în celălalt capăt al țării. Încă de pe atunci mi-am dorit mult să pot să merg acasă, dar nu am reușit. Când am fost liberă nu am dispus de banii necesari, când aș fi putut să am acei bani nu mi-a permis locul de muncă. 
De un an de zile bunicul meu are cancer. Am strâns acest dor în inima mea și am înghițit în sec de fiecare dată când am vorbit cu ai mei la telefon, cu bunica și le-am zis, poate o să fac cumva, data viitoare. Vreau să vin, am să vin. La telefon eram tare. După ce închideam telefonul izbucneam în plâns. Și mă rugam. Dumnezeu îmi știa dorul și totuși îmi închidea mereu toate ușile. 

Apoi mi-am făcut un fel de plan. Am zis: gata. Eu în luna lui februarie mă duc acasă. Lucram deja de ceva timp la  locul meu de muncă și aveam niște zile de concediu, nu știam de bani, nu aveam nimic strâns, dar cumva aveam să fac. Ăsta era planul. Nimic nu putea să îl schimbe...exceptând faptul că am rămas fără acel loc de muncă. M-am prăbușit cu totul. Mi se spulberaseră evident și alte vise. Nu era ăsta singurul plan pe care îl făcusem. M-am gândit că Dumnezeu mi-a închis toate ușile în nas. 

Nu aveam o situație financiară deloc bună așa că trebuia să îmi caut urgent ceva de lucru. Într-un final am găsit de lucru. Părea că lucrurile merg un pic mai bine, exceptând faptul că nu puteam să merg acasă pentru cel puțin trei luni întrucât aveam să intru în perioada de probă. 
O prietenă mi-a zis să mă rog, să cred și să mă duc să vorbesc cu șefii mei că poate vor înțelege. I-am zis că nu. Că Dumnezeu mi-a închis ușile, că El nu vrea să merg acasă. I-am zis: eu nu pot să cer așa ceva acum, pentru că nu cred. 

O zi mai târziu m-au sunat de la locul de muncă și mi-au zis că nu au reușit să îmi facă programare la analizele medicale decât peste un anumit timp. Întâi m-am întristat. Aveam nevoie de bani. Dar după ce am închis telefonul un gând mi-a trecut prin minte. Mă duc acasă. Nu știam cum, nu aveam nici un leu pus deoparte și nu prea dispuneam de mulți bani. Habar nu aveam cum și de unde, dar atât știam, mă duc acasă. Și am plâns. Am plâns când am realizat că eu nu am crezut dar Dumnezeu a făcut asta pentru mine. I-am mulțumit prietenei mele, pentru că ea crezuse și se rugase. Și i-am zis că mă duc.

Tot în acea seară am căpătat cumva o parte din bănuții de care aveam nevoie pentru drum. Trebuiau să mai îmi intre ceva bani de la fostul loc de muncă și aceia erau...dar nu erau de ajuns. Îmi tot ziceam, dacă Dumnezeu a deschis această ușă trebuie să facă posibil și restul. Le-am zis la toți că merg acasă, deși încă nu știam cu ce. Și mi-am făcut rezervare la autocar.

Astăzi am întrebat-o pe prietena mea: ”auzi, la Dumnezeu crezi că merge cu cerșitul?” așa mai în glumă, mai în serios...că tot ce puteam să zic era Doamne îmi dai și mie banii ăștia de undeva? Și practic cerșeam. 

Nu știu dacă cerșitul funcționeză, dar rugăciunea sigur da. Încă nu am primit astăzi banii de care am nevoie dar o să îi primesc, de la o persoană care mi-a zis că îmi va da. 

Mă duc acasă, în februarie...numai că nu a fost cum am plănuit, a fost mai frumos pentru că în toate l-am văzut pe Dumnezeu și nu pot să zic decât că Dumnezeu a făcut asta pentru mine! 

Am să vă zic și că nu  e ușor, să scrii așa...să dezvălui lucruri despre tine. E ca și cum ai rămâne gol în fața unei mulțimi, a unor oameni poate chiar cunoscuți...dar am vrut să arăt că Dumnezeu răspunde la rugăciuni și face minuni și astăzi pentru cei ce își pun încrederea în El.

P.S. Pentru cei care citiți în data de 2 februarie, acest articol, aruncați o privire vă rog la versetul zilei din colțul din dreapta blogului. Coincidență?
Pentru cei care citiți articolul în altă zi, versetul zilei de astăzi este: Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi. 
1 Petru 5:7

13 comments:

  1. Adevarat este! Crede in Dumnezeu cu toata fiinta!

    Chiar nevrand, trebuie sa traim prin credinta. Cand israelitii erau condusi de Dumnezeu, prin pustie, nu le era ingaduit sa aibe grija zilei de maine, caci hrana se strica. Tot asa si acum, painea noastra noi o cerem pentru "astazi", iar nu pentru maine. Acest lucru nu implica inconstienta sau indiferenta, ci credinta vie.
    Întelege ca langa fiecare faptura sta nevazut Creatorul. După cuvintele Mantuitorului, Dumnezeu imbraca iarba campului (Matei 6, 30), hraneste pasarile cerului (Matei 6, 26). Cu ce nu ne înveseleste Domnul pe noi, fapturile Sale? Chiar si cu flori. Ca o gingasa mama, cu puterea Sa atot-fiitoare si cu intelepciunea Sa, in fiecare primavara face sa creasca pentru noi, din nimic, superba vegetatie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa este, Gelu. Să credem mereu, El găsește cu cale să ne bucure inima.

      Delete
  2. Cand ai nevoie de bani poti cere cu imprumut... Daca ma aveai in agenda de tel. iti vizitai bunicii demult...:) putem discuta pe whatsapp...
    Apelezi la prieteni, rude, cunostinte si obtii chiar mai mult decat ai nevoie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos pentru intentie! Dar nu as putea accepta. Oricum, ma bucur sa vad ca esti gata sa ajuti.

      Delete
    2. :) Dar tu ai cerut ajutorul in postare si e normal sa il primesti, nu conteaza de unde vine. Iisus te ajuta printr-un frate sau altul...
      Ba cred ca e mai usor sa il primesti de la cineva cat de cat cunoscut.
      Nu te conditioneaza, daca vrei vorbesc cu o femeie sa te ajute.
      Cand o sa ai banii ii dai si tu la altcineva in nevoie.
      Eu am imprumutat mai demult bani de la un pocait cu dobanda... Si m-am bucurat ca e crestin pt ca stiam sigur ca nu voi avea nicio problema. I-am lasat garantii si i-am returnat si bani si dobanda.
      Altfel cere cu imprumut de la cine vrei tu si sunt sigur ca vei primi.

      Delete
    3. Apreciez tare mult intenția și gestul, dar cred că am fost înțeleasă greșit. Nu ceream ajutor în articol ci doar doream să scot în evidență modul în care Dumnezeu a făcut posibilă pentru mine această plecare acasă. În momentul în care am scris articolul totu era deja asigurat. Iti multumesc tare mult, am sa tin cont pe viitor :d

      Delete
    4. Ma bucur atunci, ce face Bunicul, cum se simte, sau poate scrii intr-o postare separata despre asta.

      Delete
    5. El nu e chiar asa bine, nu cred va exista un articol pe tema asta, sau cel putin nu acum. Multumesc de preocuparee :D

      Delete
  3. Nu stiu exact cand a fost prima data, cand am facut "nebunia" de a porni la drum fara nici o siguranta de la oameni, insa stiind ca El e deja inaintea mea. Lucruri marunte, ca o cafea bauta cu Ubi, cand maine nu erau bani de paine, pana la cele cu greutate: ne-am dat demisiile de 2 ori inainte sa avem alte locuri de munca, ne-am mutat in alte tari, tot de doua ori, nestiind unde dormim saptamana urmatoare. Noi doi si bebel. Am luat-o de la zero de 3 ori si nu m-am gandit nici macar pana la sfarsitul lunii ce facem sau cum ne descurcam. Si Dumnezeu lucreaza in toate lucrurile, cum stie El ca ne trebuiesc toate.
    Uneori tb doar sa spui daca ai nevoie de ceva. Cei de langa tine pot fi si ei prinsi in povestile vietii lor, si atunci tu tb sa intinzi o mana. Acceptand darul cuiva ajungi sa daruiesti, o fapta buna pe care Dumnezeu o trece in contul celui ce te-a ajutat!
    Drum bun acasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu pot decat sa zic, ce mare Dumnezeu avem! El merge mereu inaintea noastra.

      Multumesc :*

      Delete
  4. Esti un copil deosebit! Eu cred in rugaciuni si am primit atatea raspunsuri de la Dumnezeu. Esti bravo ca ai avut curaj sa ne scrii detalii. Pupici de la noi si sa ai un timp frumos acasa. Liuba x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am sperat sa fie de folos pentru credinta celor ce citesc, caci Dumnezeu raspunde. Pupici,Liuba :*

      Delete
  5. E fain cat inca mai ai oameni care au imbatranit frumos.

    ReplyDelete