Versetul zilei

Tuesday, February 14, 2017

Spune-i astăzi totul

Sursă imagine: Pinterest

Poți să îi spui lui Dumnezeu totul, poți să îi vorbești lui Dumnezeu oriunde, la orice oră din zi, El e acolo, cu tine. Atâta timp cât o faci din toată inima și toată sinceritatea ta El te va asculta. Va fi cu tine.
L-am pus pe Dumnezeu undeva în categoria aceea: ”la Dumnezeu nu vii cu orice, nu vii oricum”, când de fapt tot ce își dorește El de la tine este un cuget curat, o inimă sinceră, deschisă către El. Scoate-l pe Dumnezeu din tipar. Renunță la inhibiții, spune-i astăzi totul. 

Dumnezeu e o persoană (3 persoane- trinitatea, să nu se înțeleagă greșit) ca și tine, și El râde și El plânge. Se bucură, se întristează, se mânie, are milă și lista ar putea continua.

Dumnezeu ți-e prieten, poți să îi spui oricând despre planurile tale, despre cele care ți-au ieșit și cele care nu, poți să îi povestești despre familia ta, despre dorințele tale, despre durerile tale. Poți să-i spui lui Dumnezeu despre dragostea aceea neîmpărtășită și despre prietenul care te-a supărat azi. Poți să îi spui lui Dumnezeu despre ziua frumoasă pe care ai avut-o, despre gestul frumos pe care cineva l-a făcut pentru tine. Poți să îi spui lui Dumnezeu despre temerile și emoțiile tale. El știe deja totul, căci te cunoaște mai bine ca oricine, dar ar vrea să stea de vorbă cu tine.

Îl punem pe Dumnezeu într-o categorie, îi dăm o etichetă și zicem că mergem la El doar cu rugăciuni, doar cu cereri. De ce? Dumnezeu caută și compania noastră. Lui Dumnezeu îi este drag de tine, vrea să vorbească cu tine, să te audă, să râdă cu tine, să plângă cu tine. Dă-i voi să facă asta!

Renunță la tipare, stai astăzi de vorbă cu Dumnezeu, povestește-i ceva! Nu trebuie să îi ceri neapărat ceva, doar povestește-i. E așa un bun ascultător.

I-aș spune lui Dumnezeu acum că am emoții, că mă așteaptă o zi cu provocări astăzi și vreau ca El să fie acolo. I-aș spune lui Dumnezeu că zâmbesc acum și că știu că și El zâmbește. I-aș mai zice, Doamne, uite ce melodie frumoasă ascult, mă trimite cun gândul la Tine.

Tu ce i-ai spune lui Dumnezeu?

4 comments:

  1. I-aș spune, cum de altfel Îi spun în fiecare zi, cât Îi mulțumesc pentru că este lângă mine în fiecare zi, pentru că mă ascultă și ascultă toate lucrurile pe care i le spun, chiar dacă sunt non-sensuri, Îi mulțumesc pentru că mă ține de mână și mă conduce cu grijă pe drumul vieții.


    ReplyDelete
  2. Mi-ai dat iubire şi speranţă în destin,
    Mi-ai dat credinţa pentru-o-ntreagă viaţă.
    Cum aş putea să plâng că am sufletul plin?
    Cad în genunchi plecându-mi a mea faţă.

    Să sper şi să cred în dragostea şi-n mila Ta,
    Să simt că nu e vis speranţa pe pământ
    Şi ia-mi, Te rog, viaţa şi fă ce vrei cu ea,
    Dar nu-mi lua iubirea, e tot ce am mai sfânt.
    (autor: Viorica Pintea)

    PS Doamne, iti multumesc ca m-ai binecuvantat cu iubire. Iubirea este hrana omului!

    ReplyDelete
  3. Ce frumos! Dumnezeu e atat de bun si ne iubeste, ne asculta si mereu se grabeste sa ne aline atunci cand avem nevoie.

    ReplyDelete
  4. Cum poti privi Dumnezeule cu ochii Tăi - atît de curati - viata si moartea (răul si dreptatea sau răul si sarbatoarea) LA UN LOC pe-acest Pamînt de-atîtea mii de ani ! (De-atîta amar de timp!)
    De aceea te rog re-vino ACUM Dumnezeule, Creatorul Vietii si JUDECATORUL Absolut al tuturor!
    Ajung atitea mii de ani si miliarde de trupuri umane cu tone de singe uman "pompat" in monstrul acesta de Pamint!

    De ce si pentru cine? Demult trebuia sa se incheie istoria cumplita a acestei omeniri ! Si totusi, iata-ne inca pe aceasta Planeta supusa mortii !!

    "Ochii Tai sunt asa de curati ca nu pot sa vada raul si nu poti sa privesti nelegiuirea! Cum ai putea privi Tu pe cei misei, si sa taci cand cel rau mananca pe cel mai neprihanit decat el? "(Habacuc1:13) ......
    ." Da, Eu vin curind!" "Amin!Vino Doamne Isuse" ( Apocalipsa 22:20,21 ) ... Si pune astfel capat si sfirseste sau/si implineste tot ceea ce ai inceput ! Iti multumesc in numele Hristosului TAU si Te rog sa ne amintesti azi, fiecaruia, de Ziua TA ( de Ziua Zilei tuturor Zilelor - despre care spun toti profetii Vechiului Testament cit si apostolul Ioan in cartea Apocalipsei ) ... dar si de Ziua TA ... de ODIHNA! ... si de ODIHNA TA din ziua a Saptea!

    ReplyDelete