Versetul zilei

Friday, March 24, 2017

Când se așterne liniștea

Sursă imagine: Pinterest

Uneori mi se pare că îl aud pe Dumnezeu respirând lângă mine, același aer.

Cum?

Pur și simplu. Când se așterne liniștea în încăpere, lumea de afară devine tot mai mică, închid ochii și apoi îi deschid. Privesc în jurul meu și, deși nu văd nimic, simt că e acolo, undeva chiar lângă mine. Uneori mă amuz, întrebându-mă dacă stă în fața mea și se uită fix la mine chiar în acele momente.

Sună frumos ce zici, dar parcă ireal.

Trebuie să o simți. Știi? Mulți oameni vor demonstrații, dar adevărul e că unele lucruri pur și simplu se simt, cu inima. Există ceva în tine care dă startul, ceva care îți șoptește întruna ”călduț, fierbinte”. Știi ce zic? E ca acel joc pe care îl jucam cândva, cel în care trebuia să cauți ceva, persoana de lângă tine îți spunea că e rece atunci când te duceai prea departe, călduț când erai în apropiere și fierbinte când erai fix acolo unde trebuia să fii. La fel este și cu Dumnezeu. Pur și simplu știi. E un sentiment atât de puternic și totuși inexplicabil.
Știi care e partea cea mai frumoasă la Dumnezeu?

Nu, care?

E mereu acolo. Nu pleacă niciodată. Întotdeauna își așteaptă rândul. Stă cu orele lângă tine și nu se plictisește. Nu te lasă deoparte doar pentru a face alte activități. Nu ai nevoie de programare ca să mergi la El în audiență. E atât de dornic de iubire, de îmbrățișări și de zâmbete.
Cred că dacă aș fi copil mi l-aș imagina pe Dumnezeu ca pe un urs mare de pluș cu niște brațe imense, cu o față veselă, senină fiind gata mereu de o strângere în brațe călduroasă. Cred că e o persoană atât de frumoasă. Îmi imaginez că zâmbește chiar acum. Sunt sigură că și Lui îi plac complimentele. Știi care e partea cea mai tristă la Dumnezeu?

Nu, dar am vaga bănuială că mi-o vei spune. 

E mereu alungat. Oamenii îl dau la o parte și nu vor să îi primească iubirea, nici să i-o dăruiască pe a lor.

De ce?

Păi...e complicat. Unii îl acuză. Aș zice că nu-L cunosc prea bine și din acest motiv îl acuză pe nedrept. Alții nu vor să îl cunoască, zic că nu au nevoie de El. Iar alții se duc la El numai când vor ceva și lista poate continua.

Și Dumnezeu ce zice?

Dumnezeu se întristează când îi vede.

Auzi, aș vrea să îl întâlnesc și eu pe Dumnezeu, crezi că ai putea să vorbești cu El pentru mine?

Aș putea, dar nu e nevoie. E chiar acum lângă tine. Ia-L în brațe, deschide-ți inima și șoptește-i ceva. Te așteaptă!

3 comments:

  1. Stiu cum e sa-L simti pe Dumnezeu tot timpul aproape.
    Este mereu cu mine. Tot timpul.
    De cate ori cineva a vrut sa ma "loveasca" Dumnezeu a fost acolo, ca un tata grijuliu, spunand:
    "Stai! Acest suflet este al meu! Nu ai voie sa te atingi de el!"

    PS Este minunat sa stai de vorba cu Dumnezeu!

    ReplyDelete
  2. Fii binecuvantata scrii foarte frumoas si ne est de folos

    ReplyDelete