Versetul zilei

Wednesday, January 24, 2018

Dumnezeu a luat fărâme din nimic

Întotdeauna m-am lipit de oameni. Cu tot ce aveam eu, cu tot ce eram mă lipeam și cred că încă mă lipesc, mai rău ca o bandă de scoci. Dacă te deranjează scociul te chinui puțin, tragi de el de câteva ori și până la urmă se duce, ca și cum nici nu ar fi fost acolo. La mine nu merge așa. Odată ce m-am lipit rămân acolo. Eu sunt ca lipiciul. Poți să rupi hârtia, să o tragi de acolo dar pasta de lipici odată pusă, rămâne. 
Așa că m-am lipit de oameni și mi-am pus sufletul pe tavă. Am pus un preș curat la ușa inimii, am lăsat-o deschisă și am scris cu litere mari: intrați, e loc pentru toată lumea. 

Dar n-am știut de la început că unii oameni îmi vor călca preșul doar pentru ca mai apoi să aibă de unde să plece. Că vor exista câțiva care vor veni numai pentru a-mi murdări căsuța și că unii vor lua tot ce am mai prețios apoi vor pleca.
N-am știut că am să am inima spartă bucățele și că oamenii nu se vor lipi de mine decât pentru o vreme. 
Și n-am știut că doare atât de tare când cineva te rănește și că rănile nu se termină cu un singur om ci abia încep. 

Când oamenii nu au dat nici măcar doi bani pe mine, când eu m-am uitat în oglindă și am zis că nu am nici o valoare a apărut Dumnezeu. Și-a întins mâna, a privit cu dragoste și a strâns miile de cioburi în care se spărsese inima mea. A scuturat preșul de la intrare, a schimbat ușa, a făcut curat în căsuță și mi-a zâmbit. 
Dumnezeu a luat fărâme din nimic și a făcut un întreg. A luat o mână de pământ fără formă și a făcut un vas prețios. A luat inima spartă, bucățică cu bucățică și a pus-o la loc. A luat urâtul și l-a transformat în frumos. 

Uneori oamenii distrug dar Dumnezeu îngrijește rănile, pune balsam vindecător și transformă durerea în frumusețe. 
Poate că și tu te-ai lipit de oameni și ai fost dezamăgit. Astăzi Dumnezeu vrea să îți panseze rănile, lipește-te de El. Și El e tot ca lipiciul. Odată ce își pune amprenta rămâne acolo.

Și nu uita, ceea ce la oameni nu are nici o valoare, este prețios la Dumnezeu.

4 comments:

  1. Cat de frumos si cat de adevarat! Cred ca nu e om sa nu treaca prin ceea ce ai descris, unii aleg sa inchida usa pt ceilalti, altii aleg sa nu se schimbe, aleg sa creada in continuare in Dumnezeu. Si ce cald si bine e!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Langa Dumnezeu e mereu cald și bine :) Mulțumesc pentru gânduri și aprecieri!

      Delete
  2. ai un talent deosebit în a scrie ! m-ai vrăjit cu aceste cuvinte atât de bine alese !
    îţi doresc multă sănătate !
    pupic !

    ReplyDelete