Versetul zilei

Sunday, January 28, 2018

Frânt de atâta zbor

Mi-am spus că până și păsările cad la pământ câteodată, și nu numai atunci când învață pentru prima oară să zboare ci și după ce cunosc pe de-antregul procesul de zbor. Nu știu dacă este adevărat, dar așa mi-am spus. 

Am vrut să semăn cu o pasăre. Să am libertate, să îmi desfac aripile și să nu mai experimentez niciodată căderea. Pot spune că am eșuat iar?
Bine, recunosc. Eșuat e un cuvânt cam dur. Nu am eșuat, dar nici nu mai zbor. Cel puțin nu zbor în felul în care credeam că voi zbura.

Aș putea spune că merg încet. Nu mă grăbesc. Aș putea spune că m-a cuprins panica. Aș putea spune că deși am drumul în fața ochilor, deși indicatorul e la locul lui, deși știu ce am de făcut, mă tulbur. Mă pierd și mă opresc.

Și acum? Acum ce facem?

Un copil m-a întrebat în repetate rânduri: Și acum ce facem, Lavi? Ce facem acum?

Și acum ce facem, Doamne? Ce facem acum?

De ce taci? De ce mă pui să aștept?
Lecția așteptării mi-ai mai dat-o de atâtea ori, credeam că am învățat-o. Sper că știi că nu te înțeleg deloc. Încerc să o fac și mi se pare că prind frânturi dar apoi le pierd. Sper că știi că nu sunt de acord. Sper că știi că atunci când am zis că te las pe Tine nu eram chiar așa sănătoasă la cap. Ah, ce tot spun. Eram. Dar m-am răzgândit. Am voie să mă răzgândesc, nu-i așa?
Poți să nu mă bagi în seamă chiar acum? Mai târziu mă voi răzgândi iar.

Mi-am spus că până și vulturii obosesc. Sunt frânți de atâta zbor. Și eu sunt frântă. Nu am știut că zborul e așa obositor. Nu am știut că pentru a avea aripile ușoare trebuie să scapi de orice fel de greutate le-ar putea trage în jos. Chiar vrei să scap de tot?
Și eu cu ce rămân?

Și acum ce facem, Doamne? Ce facem acum?

Frânt de atâta zbor - Scrisoare către Dumnezeu

Sursă imagine: Pinterest

2 comments:

  1. Buna intrebare! Si eu astept raspuns la ea! Si va raspunde, in felul Sau neasteptat. Problema e daca suntem sau nu pregatite nu sa auzim raspunsul, ci sa-l punem in practica.

    Zile senine! Multumesc pentru ceea ce scrii!

    ReplyDelete