Versetul zilei

Saturday, January 6, 2018

Lasă florile să crească în urma ta

De când mă știu mi-au plăcut florile. Bunica avea o grădină plină de flori. Le îngrijea cu mare drag și îmi spunea cum se numește fiecare. Și astea ce nume au? O întrebam adesea. 
Nu am fost niciodată bună în arta aceasta de a reține denumirile florilor, dar le-am admirat întotdeauna pe toate. Mi-au plăcut chiar și cele ce pentru unii oameni purtau denumirea de buruieni, pentru mine erau tot flori.

Astăzi mă uitam la desene animate. La un moment dat în urma pașilor unui personaj au început să răsară flori. Afară era zăpadă. Nu se găseau flori niciunde. 

Dar cumva, nu știu cum, în urma ei răsăreau flori. 

Era vorba despre o fată cu suflet bun, curajoasă, care avea grijă de alții. 
Te-ai întrebat vreodată tu ce lași în urma ta?

Afară e iarnă. Zăpadă poate că nu avem și nici frig nu prea este acum, dar oare flori sunt? Pe afară mai puțin, dar în sufletul nostru?

Întoarce-te pe urmele pașilor tăi de astăzi și caută să vezi dacă ai lăsat măcar o floare în urma ta. Să știi că florile îi fac pe majoritatea oamenilor să zâmbească. Au o mireasmă plăcută. Transmit căldură și tandrețe, eleganță, finețe. Florile sunt speciale. Și până și cele pe care noi le numim buruieni pot avea un rol. De exemplu, când eram mică, erau bucuria mea. Le culegeam doar pe acelea.

Pășește cu grijă și lasă florile să crească în urma ta. Adu primăvara în sufletele oamenilor.

P.S. Să nu te superi dacă florile lăsate de tine nu au fost pe placul tuturor.

2 comments:

  1. da, îmi plac florile ! toate ! ca şi tine, îmi plac şi buruienile dar nu am încotro, le jumulesc ca să las plantele cultivate să se dezvolte! eu am ghiocei acum în grădină şi le-am postat fotografiile ca să înveselesc inimile tuturor !

    ReplyDelete
  2. Exista pe pamânt locuri sfinte, de care nu ne putem apropia oricum, pe care nu avem dreptul sa calcam decât descaltati, iar în unele cazuri complet goi, asemeni Celui rastignit.
    Putini, cred eu, constientizeaza si sunt responsabili de cum trebuie sa se apropie de Dumnezeu si de Locasul Sau Sfânt, Sionul !

    "Dumnezeu a zis:"Nu te apropia de locul acesta; scoate-ti încaltamintea din picioare, caci locul pe care calci este un pamânt sfânt."
    Binecuvântari sfinte, draga Lavinia !

    ReplyDelete