Versetul zilei

Friday, March 9, 2018

Fericirea și împlinirea ta sunt trecătoare

Poate că nu ți-a spus-o nimeni niciodată, dar, să știi că nu te afli în viață la întâmplare. Te-ai născut în această lume, încă de când ai deschis ochii și ai făcut primii pași ai început să îi înveți obiceiurile, să te obișnuiești cu lumea, să te afunzi în ea. Cred că ți s-a spus că scopul e să cauți fericirea, să îți urmărești visele, să cauți să crești, să ajungi mai sus.

Lasă-mă să te întreb: Ești împlinit? Ești fericit? Ai pace?

E adevărat că sunt momente în viață în care ne merge bine. Ne angajăm la locul de muncă pe care ni l-am dorit, sau facem facultatea la care am visat. Ne întâlnim cu oamenii ce ne sunt dragi. Poate avem bani să ne cumpărăm ceea ce ne place, poate putem face călătorii iar acest lucru ne binedispune sau poate ne întâlnim dragostea și suntem în al 9 lea cer. Și totuși, oare în aceste lucruri se află fericirea?

Ce vom zice atunci de cei ce nu au ce mânca și duc grija zilei de mâine sau de cei care au rămas singuri și nu mai au pe nimeni? Ce vom zice de oamenii care se afundă în datorii, droguri sau mulți alții care deși au totul nu sunt fericiți? De ce nu găsesc și ei fericirea?

Încă de când te-ai născut ți s-a spus să ai grijă de trupul tău. Ai fost educat de părinți, de societate în așa fel încât s-a sădit în tine ideea că trupul tău este prețios și tu trebuie să îl îngrijești cu drag. E adevărat și necesar. Păcat însă că de suflet nu s-a pomenit nimic. Oare sufletul nu necesită purtare de grijă? Oare tu, cel care îți îmbraci trupul, îl speli, îl hrănești nu ești dator să oferi aceleași lucruri și sufletului tău?

Ești un suflet. Va veni o zi în care trupul tău neputincios va înceta din viață, sufletul însă îți va rămâne. Bani, case, averi și tot ce ai adunat aici nu vor putea să fie luate acolo unde mergi. Acestea sunt lucruri materiale care pier, nu au valoare. Așadar, tu cel al cărui scop în viață e să cauți fericirea, ce te face să crezi că ai găsit-o?
Nu vezi că aduni doar lucruri care astăzi sunt și mâine mor? Nu vezi că fericirea și împlinirea ta sunt trecătoare?

Poate că nu ți-a spus-o nimeni niciodată, dar de fapt, scopul acestei vieți este mult mai mare decât un gram de fericire trecătoare. Tu ființă nemuritoare nu te poți mulțumi cu atât de puțin. Nu ești pe acest pământ la întâmplare, Dumnezeu Creatorul tău, a avut un plan măreț pentru tine atunci când te-a făcut. El e Cel care te-a sădit în pântecele mamei tale, Cel care te-a cunoscut mai de dinainte de a ști tu despre lume, Cel care ți-a promis un viitor și o nădejde.

Când o să îți deschizi ochii să vezi că păcatele și plăcerile acestei lumi nu fac decât să te păteze și să te condamne? Că viața aceasta e mai mult decât atât?

Întoarce-te astăzi, Dumnezeu te așteaptă. E loc și pentru tine în cerul Său. 

1 comment: