Versetul zilei

Sunday, July 8, 2018

Oamenii fericiți privesc spre cer

În lume sunt necazuri. Există oameni care suferă de boli incurabile, există oameni care nu au ce pune pe masă, există oameni care nu au unde să își pună capul seara pe pernă și dorm afară în frig. Sunt oameni care deși merg la serviciu și câștigă bani pentru pâine, trăiesc de pe o zi pe alta. 
Și desigur, există oameni care au de toate dar sunt nemulțumiți pentru că vor mai mult, pentru că nu au la fel de mult ca cei de lângă ei.


Se zice că banii nu aduc fericirea, și bine se zice. Se zice că dragostea te face fericit, asta până când apar certurile și neînțelegerile. Se zice că fericirea e ascunsă în lucrurile mărunte. 
De spus, se spun multe, dar hai să fim sinceri. Pe o scară de la 1 la 10, dacă ar fi să îți evaluezi fericirea, cât de fericit ești de fapt? 
Ești fericit? 

Și poate că ești fericit astăzi pentru că ți-a mers bine. Dar poți spune că ești fericit atunci când afară plouă, când rămâi fără bani, când te lasă mașina în mijlocul drumului și nu îți sare nimeni în ajutor?
Poți spune că ești fericit atunci când persoana pe care o iubești te respinge și cardul tău bancar e gol?
Dar când ești bolnav, pe un pat de spital? Sau când facturile și datoriile se țin ca scaiul de tine?

Oamenii vor să fie fericiți, se prefac că sunt fericiți, încearcă să fie fericiți, au câteva momente de fericire, dar adevărul este că oamenii în marea majoritate a timpului nu sunt fericiți. 

Da, am văzut și eu sutele de poze de pe Instagram și Facebook cu fericirea unora și chiar cu fericirea mea. Dar, apoi mi-am pus o întrebare. Era aceea fericirea? Pentru că fericit ești în momentul în care chiar trăiești, și știi ceva? În acel moment nu ai nevoie să te fotografiezi, nu ai nici timp pentru așa ceva. Pentru că în acel moment pur și simplu te bucuri de viață. 

Dragii mei, voi cei care îndrăzniți să visați la fericire, amintiți-vă de Dumnezeu. De ce? Pentru că undeva printre toate aceste ”se zice” există unul cât se poate de real. Acel ” se spune că dragostea aduce fericirea.” Da, fericirea se găsește în dragoste, dar nu în orice fel de dragoste, ci în dragostea pe care Dumnezeu o arată față de noi.
De fapt, e destul de simplu, trebuie mers direct la sursă nu-i așa? Dacă vrei apă mergi la izvor. Dacă vrei fericire mergi la sursa fericirii, care este Dumnezeu. 

Oamenii fericiți au necazuri. Oamenii fericiți au zile proaste. Oamenii fericiți au căderi. Dar ei știu că fericirea lor este ancorată în dragostea lui Dumnezeu. Ei știu că bătăliile se poartă pe genunchi, că soarele răsare iarăși după noapte și că toate sunt trecătoare. Oamenii fericiți știu că inimile frânte sunt mai frumoase pentru că ele învață să lege răni, învață iubirea. 

Știi ceva?
Oamenii fericiți privesc spre cer la sursa de fericire, la Dumnezeu și își înnoiesc puterea. Vrei și tu să fii fericit? 

Privește cerul, privește la Dumnezeu!

Sursă imagine: Pinterest

No comments:

Post a Comment