Versetul zilei

Sunday, July 29, 2018

Unul dintre voi trebuie să se dea jos

Nu știu dacă ai auzit de filmul War Room, dar oficial, este filmul meu preferat. Una dintre replicile ce îmi place atât de mult din film spune ceva de genul acesta: Nu este loc pe tronul inimii tale și pentru tine și pentru Dumnezeu. Unul dintre voi trebuie să se dea jos. 

M-am tot gândit la acest aspect. Nu-i așa că de multe ori ne urcăm pe tronul inimii noastre iar mai apoi îi spunem lui Dumnezeu că vrem de fapt ca El să conducă? Numai că nu îi dăm voie deloc. Apoi începem să ne întrebem ce nu merge bine, de ce Dumnezeu tace, de ce nu intervine.

Dragă suflet, a venit momentul să te dai jos de pe tronul inimii tale și să îl lași pe Dumnezeu să își facă treaba. Nu, nu puteți fi amândoi acolo. Tu tragi înspre lume, înspre pofte, înspre minciună și păcat. Tu mergi înspre văi adânci și te hrănești cu iluzii. Ți se pare că tot ce zboară se mănâncă și răstălmâcești de multe ori cuvântul Lui.
Te uiți la lume, la ziduri, la oameni. Te uiți la neajunsuri. Te uiți la tot ce lumea aceasta are de oferit și vrei să guști și mai mult din plăcerea ei.
Vrei ca totul să meargă bine. Vrei bani, mașini, vrei de toate. Tu nu ai loc de Dumnzeu în inima ta.

Dragă suflet, a venit momentul să te predai. Nu, drag suflet. Dumnezeu nu vrea ce vrei și tu. Dumnezeu vrea să te facă să crești, să fii asemeni Lui. Dumnezeu vrea să facă din tine un om cu caracter. Un om puternic. Un om care poate să ierte, să iubească, să dețină autocontrol. Un om care poate să aibă milă și bunătate, smerenie și facere de bine. Un om care să fie plin de pace și de bucurie. Un om plin de credință într-un Dumnezeu atotputernic.
Dumnezeu te cheamă la sfințire, la a te pune deoparte pentru cer.
Da, este adevărat. Pământul are ceva aparte. Și da, ar fi frumos să ai de toate. Dar știi ceva? Totul e trecător. Și poftele trec. Faci sex și nu îți este de ajuns. Mânânci și nu te saturi. Cumperi lucruri și nu te poți opri.
Banii îți amărăsc sufletul și oricât de mult ai câștiga, tot îți mai trebuie. Minciuna se împânzește pe lângă tine și nu te mai lasă să trăiești. Chiar nu îți dai seama, că toată împlinirea pe care această lume o oferă e doar o iluzie?  O goliciune urâtă îmbrăcată într-un costum frumos scos la vânzare?
Chiar nu îți dai seama că inima ta tânjește după mai mult decât atât?

Drag suflet, ai fost creat pentru cer. Ai fost creat pentru o altfel de împlinire. Pentru viața eternă. Pentru Paradis.Pentru Dumnezeu. Nu te mai pângări și alege să trăiești pentru El. Dă-te jos de pe tronul inimii tale și lasă-L pe Dumnezeu să îți schimbe inima și viața, să facă din tine, ceea ce ai fost menit să fii.

Sursă imagine: Pinterest

No comments:

Post a Comment