Versetul zilei

Tuesday, March 12, 2019

O bucățică de inimă

Sursă imagine: Deviantart

Există o bucățică de inimă în tine care respiră și simte totul. O bucățică din tine. Orice ai face nu o poți da afară și indiferent de cât de mult încerci să o afunzi, ea rămâne. Există o bucățică de inimă în tine care îți spune că e în regulă să simți. E în regulă să treci pe acolo și să experimentezi totul. E în regulă să lași durerea să te împresoare și mai apoi să o înfrunți pentru că numai așa poți de fapt să mergi mai departe. 

De fapt, să te închizi nu a fost niciodată o soluție, a fost doar mai ușor. Dar acum deschide ușa, dă praful la o parte și lasă sentimentele să intre. Numai simțind totul și luptându-te cu tot ce e adânc îngropat în tine vei reuși să înaintezi. 

E în regulă dacă astăzi te doare. Dacă astăzi rănile îți sângerează și nu găsești pansamentul. Știi ceva? Simte durerea. Da, e îngrozitor. Dar urmează să afli că durerea te frânge. Durerea te modelează. Durerea te pansează. Și în final, durerea te înalță. Așa că plângi astăzi căci mâine vei putea să râzi și să zbori din nou.

E în regulă dacă astăzi te-au dezamăgit. Dacă astăzi afli că oamenii nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. Lasă dezamăgirea să îți pătrundă inima. Numai așa poți să înțelegi că tu trebuie să ai caracterul curat, căci murdăria doare și lasă cicatrici. Și dacă nu vezi semnele făcute pe insăși inima ta cum să înțelegi cine e omul de fapt? 

E în regulă dacă astăzi nu mai ai cuvinte. Dacă inima îți tace și amorțește, pentru că și tăcerea are locul ei. Tăcerea care te împresoară adeseori e un indicator către liniștea din interiorul tău. Și  știi, în acea liniște îl poți auzi pe Dumnezeu.

Există o bucățică de inimă în tine care respiră și simte totul, și e în regulă să o lași. Las-o să facă asta. Pentru că numai așa vei descoperi că tu ești doar un om. Un om care nu poate mereu să stea în picioare. Un om care mai și greșește. Mai și cade. Un om care știe ce e durerea și prin asta crește. Un om care are nevoie de Dumnezeu. 


2 comments: